Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (547 words)

Техниките на успешната PPC кампания

Техниките на успешната PPC кампания

Писането на рекламен текст може да е наистина трудна, а понякога и доста изнервяща задача. Има много условия, на които трябва да отговорите и толкова много неща, които да кажете на бъдещите си клиенти.

Писането на рекламен текст може да е наистина трудна, а понякога и доста изнервяща задача. Има много условия, на които трябва да отговорите и толкова много неща, които да кажете на бъдещите си клиенти. Едно от основните правила на икономиката обаче диктува да има ограничения. В този случай те се проявяват в малкото място, в което трябва да се съберете. Има някои техники, които ще ви помогнат да намерите правилния баланс между информацията и емоциите във всяка PPC кампания.

Техника #1

Един от най-сигурните начини да убедите някой потенциален клиент да си купи нещо от вас, е да оборите всичките му възражения. Това е наистина много голямо предизвикателство, защото ще трябва да успеете да се аргументирате убедително само в няколко думи. Освен това вие ще трябва да отгатнете нещата, на които биха възразили вашите клиенти.

Все пак това не е никак лесна работа, затова се замислете какво е това, което би убедило самите вас да станете клиент на тазиPPC кампания. По тази идея е най-добре да напишете няколко рекламни текста, които са насочени именно към питащата аудитория.

Техника #2

Подлагайте на проба всеки елемент от вашата Pay per click акция, особено рекламните текстове. Искате да знаете дали заглавията са толкова добри, колкото си мислите? Тествайте ги! Искате да знаете кои са най-подходящите функции, върху които трябва да се фокусирате? Тествайте ги. Загрижени сте, че не отговаряте точно на възраженията на своите клиенти? Тествайте ги.

Вероятно виждате някаква последователност тук.

В момента, в който пишете рекламен текст е наистина много лесно да се убедите, че думите, които сте използвали са просто гениални. Освен това обикновено сте уверени, че именно вашите текстове ще доведат до високи реализации на PPC кампанията. В реалността обаче нещата не винаги стоят по този начин. Понякога рекламният текст, който най-малко ви харесва в рамките на цялата PPC кампания, може да се окаже най-успешен. Това е явление, което се случва много по-често отколкото можете да си представите. Все пак вие не можете да разберете това, преди да сте започнали тестовете на своята кампания.

В случай, че искате да пробвате няколко части на вашата PPC кампания, трябва да използвате инструменти, които ще ви дадат независими метрики. Ако искате да измерите влиянието на рекламния текст, който е публикуван за вашия сайт, можете да използвате инструментът на Google, който се нарича Content Experiments. Без значение какъв вид рекламен текст искате да тествате в интернет, съществува съответен инструмент, който може да ви даде необходимите данни. Единственото, което се очаква от вас, е да го намерите.

Техника #3

След като започнете тестовете върху рекламните си текстове, ще трябва да бъдете креативни в създаването на съдържание, което ще се свързва с тематиката на вашия сайт. Замислете се дали говорите на езика на аудиторията си.

В случай, че се надявате вашият рекламен текст да бъде ефективен, трябва да създадете специалната връзка между потребител и рекламодател. Има няколко различни начина да направите това:

  • Включете личен елемент в рекламния си текст

  • Използвайте истински снимки на доволни клиенти или такива, които разкриват работния процес във вашата фирма

  • Бъдете възможно най-прозрачни по отношение на своя продукт

  • Използвайте думите, които биха използвали вашите потребители

1
Бъкингамският дворец купува десетки домейн имена
Продуктите на TORK осигуряват безупречна хигиена
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location