Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (349 words)

Съвети при избор и използване на домашни системи за кино

Вероятно сте изчели доста съвети и ревюта, преди да изберете подходяща система за домашно кино, която да пасва на Вашия вкус.

Вероятно сте изчели доста съвети и ревюта, преди да изберете подходяща система за домашно кино, която да пасва на Вашия вкус. Понякога, обаче високото качество не е достатъчно условие, за да се почувствате наистина „като на кино“. Неправилно свързаните компоненти и неправилното разположение, може да „спомогне“ за недоброто възпроизвеждане на звука и неизползването на пълния капацитет, който по принцип може да ви накара да се почувствате сякаш сте в някоя кино зала.

За да Ви помогнем да се справите със такива проблеми, сме Ви подготвили няколко кратки съвета, относно избора на домашно кино и това как да го използвате.

Използвайте настройките на говорителите (от менюто)

Всеки говорител 5,1/7,1 A/V има меню за настройки, но ако никога до този момент не сте се възползвали от опциите, вероятно не сте могли да се възползвате и от максимума, който можете да извлечете от тонколоните. Преди да стигнете до менюто, обаче е хубаво първо да изберете тонколони – те могат да бъдат високи или ниски. Всеки тип си има своите предимства и недостатъци.

Може да закупите и не цяла система за домашно кино, а само DVD плейър като се използва вградения във телевизора speaker, но вероятно и сами се досещате, че при това положение, звукът няма да е точно… като на кино.

Все пак, ако в крайна сметка сте закупили система за домашно кино, уверете се, че сте я свързали всичко добре. Особено жаковете. При някои модели е възможно това да се окаже проблем.

Обикновено, жаковете биват бели, жълти и червени. Червените и понякога жълтите са за звук, а белите или пак жълтите за картина. Внимавайте да не ги огъвате, защото лесно се късат, поради което се влошава качеството на звука, докато окончателно буксата не бъде скъсана от кабела.

Понякога немърливото отношение към техниката може да се окаже основен „спомагател“ тя да се повреди. В такъв случай няма да е виновен търговеца, който Ви е продал системата, а ще сте виновни вие, че не сте се погрижили добре за техниката си.

 

1
СЕО оптимизация на вашия сайт или виртуален магази...
5 начина да използвате Google Webmaster Tools за п...