Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (534 words)

Как да свържете електромотори?

Как да свържете електромотори?

Можете да се заемете с окабеляването на електромотори, само ако имате необходимите технически знания да го направите.

Можете да се заемете с окабеляването на електромотори, само ако имате необходимите технически знания да го направите. Двигателите, които се задвижват чрез батерии, могат да бъдат намерени в електрически четки за зъби, камери и много други уреди, които се използват в ежедневието. Свързването на този тип мотори не е проблем, дори да сте начинаещ. Все пак, ако искате да се занимавате с това, има много видове двигатели, които използват захранване от батерии и които можете да свържете сами.

За тази цел, ще ви трябват някои неща, с които да осъществите проекта. Това са неща, които можете да закупите от магазин за електроника. Списъкът ви трябва да съдържа: батерия, прекъсвач, кабели, нож, телени скоби, отвертка, както и лента.

Стъпка №1

Проверете изходното напрежение на електромоторите, които ви предстои да окабелите. То обикновено е отпечатано на етикета, който е залепен на двигателя. Вие трябва да осигурите батерия, която дава същото или поне сходно напрежение. В случай, че тя осигурява по-малък волтаж от електромоторите, то те няма да работят правилно. Това разминаване може често да бъде причина за проблем на по-късен етап. Същото важи и за батерия, която осигурява по-висок волтаж.

Стъпка №2

Измерете разстоянието между мястото, където се намират електромоторите и мястото, където ще стои батерията. Тук ще ви трябва електрически прекъсвач (ключ) или термостат. Вземете кабела и изрежете две парчета, които отговарят на предварително измерената дължина. За да го направите използвайте макетното ножче, което включихме в списъка.

Стъпка №3

Отново с помощта на ножа срежете едно от двете парчета кабел на две. Трябва да свържете прекъсвача и термостата с позитивния терминал на батерията и позитивния терминал на електромоторите. Това ще ви позволи да включвате и изключвате двигателя от разстояние. Отрежете кабела на мястото, където искате да поставите прекъсвача или термостата.

Стъпка №4

Отстранете малко от обвивката на всички кабели. По този начин ще достигнете до медния проводник отвътре. Той трябва да се свърже с терминалите.

Стъпка №5

Поставете медния край на един от кабелите към положителния полюс на батериите, които играят роля на електромотори. Ако батерията има конектори, закрепете проводника с тяхна помощ. Те обикновено приличат на малки винтове за фиксиране или малка скоба.

Стъпка №6

Разглобете ключа или термостата с подходящата отвертка. Свържете положителния край на електромотора с положителния край на ключа или термостата. След това затегнете добре местата, където кабелите се свързват, за да осигурите хубава електрическа верига. Повторете това и за отрицателната част на електромоторите и термостата.

Стъпка №7

Поставете кабелите на местата им така, че да можете да сложите капаците на термостата, както и на електромоторите. След като вече те са свързани правилно, можете да проведете тест. Възстановете захранването и проверете как работят двигателите. Обикновено, ако има някакъв проблем, можете лесно да разберете по звука.

Сега отново изключете захранването, за да върнете капаците на местата им. Внимавайте да не защипете някой от кабелите, защото това може да доведе до повреда. Използвайте подходящите отвертки, за да върнете капаците на местата им. Завийте болтчетата здраво, за да не се разваля електрическата верига. Това е едно от най-важните неща, които трябва да направите. В случай, че срещате затруднения, се свържете със специалист (например Викиват електромотори).  

 

1
Митове за пластмасовата дограма
Професионални фотографи
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location