Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (518 words)

Подмяна на контакторите, които се намират в климатика

Подмяна на контакторите, които се намират в климатика

Контакторите, намиращи се в климатиците, използвани за домашна употреба, са известни и като превключвател.

Контакторите, намиращи се в климатиците, използвани за домашна употреба, са известни и като превключвател. Той подава сигнал на компресора, който от своя страна включва и изключва климатика. Контакторите могат да се износят с времето и да ви оставят без климатик, точно когато най-много се нуждаете от него. Въпреки че звучи сложно, подмяната на контакторите е сравнително пост процес. Можете да го извършите сами, спестявайки много време и пари.

Какво ви е необходимо?

Процесът изисква от вас да се подготвите с необходимите инструменти. На първо място- нуждаете се от нови контактори. Освен това трябва да се снабдите с комплект отвертки, клещи и дигитален фотоапарат.

Първи стъпки в подмяната на контакторите

Изключете електрическото захранване на климатика, в който се намират повредените контактори. Това може да се направи от главния прекъсвач. Също така можете да прекъснете захранването от монтажното табло, което е монтирано извън климатика.

Намерете обслужващия панел, който се намира отвън на кондензиращото устройство. Обикновено той е от едната страна на устройството. Възможно е да има предупредителен стикер отвън- това ще ви помогне, за да го идентифицирате. Махнете капака, като си помогнете с отвертка.

Намерете съединителя, който е малък електрически панел, монтиран в пространството за достъп. Трябва без проблем да можете да видите съединителните жици на контакторите. Обикновено кабелите са с различни цветове. Те са различни в зависимост от производителя на комутационните апарати.

Запишете кои цветове кабели са свързани към конекторите. Можете и да направите снимка с фотоапарата или телефона си, за да не ви се налага да записвате поредността на кабелите, които захранват контакторите.

Използвайте отвертката, за да разхлабите изходите на кабелите. Издърпайте проводниците на комутационните апарати с клещи, в случай че това е необходимо. Разхлабете големите винтове, които държат контакторите в климатика и ги издърпайте от кондензатора.

Поставете новите комутационни апарати на мястото им в климатика. Заменете проводниците, като ги свържете с правилните клеми, според вашите бележки или снимки.

Затворете панела за достъп и възстановете захранването на климатика. Включете термостата, за да проверите дали контакторите са включени правилно.

За какво трябва да внимавате?

За да смените контакторите на климатика си, трябва да знаете кой е точният им модел. Можете да проверите какви комутационни апарати използва производителят на вашия климатик. В случай че не можете да намерите най-подходящите контактори, можете да намерите кой друг модел се препоръчва за вашето устройство. Изборът на модел е от изключителна важност за работата на климатика.

Инструкции за безопасност

Винаги при работата с електрически устройства се уверявайте, че сте изключили уреда от електропреносната система (както съветват от Викиват контактори). Това е един от най-важните фактори за вашата безопасност. При провеждането на тестовете отново се уверете, че няма да пострадате. Контакторите винаги са в комплект, в който има правила за процеса на инсталирането. Трябва да ги следвате много внимателно. Използвайте лични предпазни средства, за да предотвратите всяка възможност за инцидент.

Инструкциите за инсталация на производителя са изработени така, че да ви помагат. Ако сте попаднали в ситуация, която не можете да разрешите, то винаги е възможно да се свържете със специалист, който да ви помогне при инсталацията на комутационните апарати.

 

1
Причини и лечение на онкологични заболявания
Най-добрите практики за мобилното локално търсене
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location