Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (528 words)

Изграждане на връзки чрез качествено съдържание

Изграждане на връзки чрез качествено съдържание

Процесът на SEO оптимизация е свързан с изграждане на релевантни и качествени връзки.

Процесът на SEO оптимизация е свързан с изграждане на релевантни и качествени връзки. Има много компоненти onpage (б.а. на страницата), които биха могли да се подобрят, за да рефлектират върху положителното класиране на сайта. Изграждането на връзки става все по-трудно и се следи под лупа от Google. Всички практики, които се намират в сивата зона на SEO оптимизацията се наказват от търсачките.

Това е материал, който предоставя възможност за по-професионално изграждане на връзки. Оптимизацията за търсачки, свързана със снимки, заглавия и качествен текст, може да се разглежда като началото на процеса. Тук описваме следващата фаза.

  1. Видео и интерактивно съдържание – За успешната SEO оптимизация трябва да започнете от първите стъпки в изграждането на линкове. Уверете се, че вашето видео и интерактивно съдържание работи. Няма нищо по-неприятно от това да се приземите на страница, чието видео е премахнато или не може да бъде гледано. В случай, че видеото е от друга страница, то уверете се, че тя е надеждна.
    Това е момент, който може да се случи, когато използвате видео с неуредени авторски права. То може да изчезне в един момент. За да е успешна стратегията за SEOоптимизацията на вашия сайт, трябва да проверявате това съдържание от време на време.

  2. Вътрешни връзки и възможностите за търсене – Това е момент от SEO оптимизацията на сайта ви, в който трябва да се поставите на мястото на потребителя си. Ако попаднете на сайт на страница, която сте видели в органичните резултати, може да не е лесно да разберете каква е нейната тема. Потребителят може да се почувства объркан, че не може да намери правилната информация, което ще го накара да напусне страницата. Това е зле за SEO оптимизацията. Постарайте се вашата страница да е изградена така, че лесно да се разпознава на каква тема е тя. Това може да се направи по много начини. С допълнителни линкове, които да стоят до основната информация. Наложително е и сайтът ви да има търсачка, която да помага на потребителите да намират търсената информация. Това ще е добре както за бъдещите ви клиенти, така и за цялостния процес в оптимизацията за търсачки.

  3. Изходящи връзки – Когато се свързвате с други сайтове, много е важно те да са релевантни и интересни. Мислете за изходящите си връзки по същите критерии, както мислите за входящите. Това е основата на процеса на SEO оптимизация.
    В случай, че имате материал, който е осъждан от авторитетни фигури, то е най-добре да помислите пак, преди да му дадете възможност да се свързва с вашия сайт.

  4. Споделяне и обвързване на потребителите – В SEO оптимизацията присъствието в социалните мрежи става все по-важно. Повечето дискусии се състоят именно вTwitter, Facebook или Google+. Това е и причината да имате добро присъствие на тези места. Все пак, ако мислите, че един материал ще събере стотици спам коментари, замислете се дали искате името ви да се свързва с това.
    Отново трябва да се поставите на мястото на потребителя за целите на SEO оптимизацията. Това е жизнено важно за създаване на добро съдържание, което да се споделя от повече хора. Направете връзките си така, че много хора да искат да ги имат на сайта си.   

 

1
С фумигация да сложим край на борбата с вредители
Къртене, чистене и извозване - началото е трудно