Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (517 words)

Няколко идеи за нови домейн имена

Няколко идеи за нови домейн имена

Въвеждането на новите домейни е гореща тема, откакто промяната беше направена.

Въвеждането на новите домейни е гореща тема, откакто промяната беше направена. Трудно е да се предположи дали новите наименования ще продължат да предизвикват такъв обществен резонанс. Трудно е да се предположи и какво ще е влиянието им в индустрията.

Няма съмнение обаче, че новите домейн имена придават креативност, която индустрията беше позагубила през последните години. Подходът към новите домейн имена от първо ниво е доста различен. Някой бизнеси предпочетоха тези за основния си сайт. Други, по-традиционно настроени, избират да си ги закупят, за да си гарантират допълнителен трафик. Все пак има и интересни идеи, които си заслужават да бъдат регистрирани:

  1. .0 – Това може да се окаже голям тренд сред домейн имената. Добавянето на точка нула прави всяко наименование на нова технология да звучи направо страхотно. Това е наистина голяма ниша за домейните, която не би трябвало да бъде изпускана. Само си представете, че можете да регистрирате Web2.0 .

  2. .kardashian – В случай, че някои е решил да прегърне идеята за преекспониране, това е наистина идеалният за целта завършек на наименование. Това може да е основата на успешен бъдещ бизнес. В последствие можете да продадете имената на всяка сестра - kim.kardashian, както и на всички останали, чиито имена никой не си спомня.

  3. .twerking – След като веднъж вече стана дума за преекспониране, свързано с домейн наименования, не можем да не споменем Miley Cyrus. Терминът „twerking” стана известен след раздаването на миналите награди на MTV. След тях тази дума заживя собствен живот в интернет пространството. Точно това е и причината да бъде добро потенциално име. Само си помислете как ще намалее трафикът от потребители, които търсят twerking, към Google. Те направо ще изписват точното наименование.

  4. #hashtag – Facebook вече взе на заем концепцията за хаштагове от Twitter. Това означава, че идеята може да се приложи успешно и при домейн имената. Изумителна статистика показва, че 57% от рекламите за SuperBowl тази година, съдържат хаштаг. Това означава, че говорим за ниша, която се разширява и на пазара с домейн имена. Може да се подходи още по-радикално, като се премахне точката, а вместо нея се използва #. Ще кажете, че това не е начинът, по който работи интернет. Е, не смятате ли, че е време това да се промени?

  5. .stupid – Има наистина голяма логика в разширяването на възможностите за регистрация на разширения за наименования. Всеки ден се регистрират нови и нови домейни и интернет расте в геометрична прогресия. А адресите от вида .com са изчерпаем ресурс. Освен това има и немалко количество глупост, която се шири необезпокоявана в онлайн пространството. Можем да съберем двете и да получим домейн име, което има завършек .stupid. В случай, че се нуждаете от потвърждение за глупостта, можем само да кажем, че данните неумолимо сочат, че три различни организации са поискали да регистрират наименования, които завършват на .sucks. Това е дума, която има доста широко значение на английски език, но нито едно не е подходящо за бизнес сайт.
    Затова заключението, че имената, които завършват на .stupid, ще са много подходящи в редица случаи, е твърде вярно. Можете например да регистрирате домейн от типа incredibly.stupid.

2
Когато егото и душата са в синхрон
Да опознаем света на така нареченото лепило за пло...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location