Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (578 words)

Изграждане на няколко PPC кампании

Изграждане на няколко PPC кампании

Често се случва рекламодателите да попаднат в капана на единствена PPC кампания. Това е наистина голям проблем, когато се рекламират продукти или услуги, които имат специфични нужди по отношение на рекламата.

Често се случва рекламодателите да попаднат в капана на единствена PPC кампания. Това е наистина голям проблем, когато се рекламират продукти или услуги, които имат специфични нужди по отношение на рекламата. Това е проблем, който лесно може да се разреши, ако се създадат отделни Pay per click акции.

В случай, че се прави кампания за голяма фирма, която има много услуги, често се избира варианта с една рекламна кампания. PPC рекламите за отделните услуги са разделени в различни маркетингови групи. Все пак създаването на Pay per click кампания за всяка различна услуга има значителни предимства. Контролът върху кампанията е по-голям, а освен това може да се види по-прецизно представянето на избраните ключови думи. Това пък винаги е предпоставка за постигане на по-добри резултати и възвръщане на инвестициите от всяка кампания.

Въпросите

В случай, че разполагате с ограничен бюджет, който е предвиден ден за ден в продължение на вашата PPC акция, можете да направите нещо неконвенционално. Бихте могли да споделите бюджета сред различните PPC кампании. Тази опция се казва shared library tab и може да се намери съвсем лесно в PPCплатформата на AdWords.

Постройте Pay per click кампаниите си през Search Network

Това е много добър пример за разделяне на PPC акциите. Кампаниите, които са построени за Search Network, не винаги се превеждат добре. Затова е необходимо да се правят повече от една акция. Две кампании ще имат отделни цели, а това ще успее да повиши популярността на марката.

Преглед на разширенията

Extensions, или иначе казано разширенията, са сравнително нови, но наистина много полезни. Тук уловката е, че мненията трябва да идват от сайтове от трета страна, но не и от вашия собствен. Тези мнения трябва да се подберат много внимателно, за да има успех вашата PPCкампания. Ако се използват правилно, те могат да повишат честотата на кликванията на вашата Pay per click акция. Това ще донесе повече разпознаваемост и авторитет на вашата търговка марка.

Product Listing Ads

В случай, че управлявате онлайн продажба на продукти, вашата PPC кампания изпуска много, ако няма Product Listing Ads. Те трябва да са свързани с платформата AdWords. В допълнение на Product Listing Ads трябва да има добавен Google Merchant Center, където можете да качвате продуктите си директно в Google. Търсачката избира кои продукти и снимки да показва. За да е успешна вашата Pay per click акция, описанията на продуктите трябва да съвпадат с ключовите думи, които сте избрали. Това е наистина голямо усилие за вашата PPC кампания, но ще си струва.

Call Extensions

В случай, че управлявате фирма, която предоставя основно бизнес услуги, или изобщо управлявате бизнес, то трябва да имате включени Call Extensions. В света на интернет, където е пълно с неблагонадеждни сайтове, рекламата с телефонен номер печели много доверие. Клиентите инстинктивно ще избират вашата реклама само заради това допълнение. Това ще ви донесе по-успешна PPC кампания и възвръщане на инвестициите. Тук има една особеност, за която трябва да внимавате.

Единият вариант е да пускате рекламите от своята Pay per click акция само през вашето работно време. Така клиентите ви, които искат да се свържат с вас, ще могат да го направят. В случай, че искате рекламите от вашата PPC кампания да са активни и извън вашето работно време, то трябва да изключвате Call Extensions. Така няма да дразните клиентите си, които ще искат да се свържат с вас.

 

 

1
Годишна данъчна декларация и проблемите при попълв...
Хлориране на водата в басейна
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location