Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (570 words)

Улеснете link building-а си през 2014 г.

Улеснете link building-а си през 2014 г.

Подобно на човешкия живот и SEOоптимизацията стъпва върху изградените връзки. Това е един от основните компоненти, които трябва да развивате, за да можете да печелите от своя сайт.

Подобно на човешкия живот и SEOоптимизацията стъпва върху изградените връзки. Това е един от основните компоненти, които трябва да развивате, за да можете да печелите от своя сайт. Няма значение дали той е бизнес, или личен- и в двата случая има нужда от добра стратегия за SEO оптимизация. Има някои прости съвети, в които трябва да се вслушате, за да улесните процеса на linkbuilding максимално.

  1. Използвайте метода Brainstorming или „Мозъчна атака”

Това наистина е чудесен метод за генериране на решения. Освен това кара хората да се чувстват оценени и важни заради идеите си. Не се старайте да се уверявате, че всяка идея може да проработи. Понякога точно невъзможните неща се оказват приложими впоследствие. Това е метод, който може да подпомогне вашата SEOоптимизация и да насърчи вашите колеги да измислят нов подход към проблемите.

  1. Преразгледайте толеранса си към риска

Вие можете да имате голям сайт, който генерира голямо количество естествени връзки и да използвате сенчеста услуга за SEO оптимизацията си. Вероятно това е работело добре за вас и никога не е навредило на сайта ви. Въпреки това не можете да бъдете сигурни, че тази тенденция ще се запази. През 2013 г. имаше наистина много промени в света на оптимизацията за търсачки.
Ако все още можете да си позволите толкова рисковани операции за изграждането на линкове, това си е на ваша отговорност. Ако обаче са ви наказали и няколко месеца усилия за вашата SEO оптимизация са отишли на вятъра, не е добра идея да продължавате със същата практика. Вероятно ще ви наложат по-строго наказание следващия път, в който ви хванат.

  1. Пригответе си резервен план

В света на оптимизацията за търсачки съществува възможност да бъдете наказани или деиндексирани. Ако се случи нещо такова, добре е да продължавате да поддържате своето онлайн присъствие. Това може да се случи с фен страница във Facebook, интересно съдържание в Twitter и всякакви други социални мрежи. Това е наистина чудесен план, от гледна точка на SEO оптимизацията, защото нищо не е невъзможно. Трябва да бъдете подготвени.

  1. Поддържайте присъствието си в социалните мрежи

Това е едно от основните правила на SEO оптимизацията: Ако започвате социално присъствие, поддържайте го. Няма нищо по дразнещо от бизнес, който не публикува обновления.

В случай, че се захващате със социалните медии, то правете го качествено. Отговаряйте на клиентите и потребителите си в социалните мрежи. Наред с това, обръщайте и голямо внимание на нещата, които се казват за вашата търговска марка. Google има чудесен безплатен инструмент, който ще ви помогне да поддържате този мониторинг. Talkwalker Alerts е чудесна алтернатива, която няма да наежи на бюджета ви за SEO оптимизация, тъй като е безплатна.

  1. Погледнете в Other Resources в Webmaster Tools на Google

Инструментите в този раздел са наистина страхотни и ще помогнат много в процеса на SEO оптимизация на вашия сайт. Лесно можете да подобрите представянето на сайтовете си, като ги използвате по предназначение.

  1. Внимавайте в картинката

Наистина не е лесна работа да сте в час с всичко, което се случва в оптимизацията за търсачки. Независимо дали я правите сами или плащате на външна фирма, трябва да сте на ясно поне с основните неща. Google актуализира списъка си от указания за администраторите на сайтове. Затова е добре да поглеждате към този списък поне по веднъж на месец. Това ще има положителен резултат върху вашата SEO оптимизация.

 

1
Как да използвате GoDaddy за хостинг?
Най-якият подарък за Свети Валентин