Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (521 words)

Какво трябва да знаете преди да станете reseller на cloud хостинг услуга?

Какво трябва да знаете преди да станете reseller на cloud хостинг услуга?

Има някои неща, които трябва да знаете, преди да станете reseller (б.а. думата е от английски и означава „препродавач”

Има някои неща, които трябва да знаете, преди да станете reseller (б.а. думата е от английски и означава „препродавач”, може да се преведе и като „търговец”) на cloud хостинг услуга. Този вид се различава от другите основно по това, че при работата си, вие ще разчитате на множество сървъри, свързани в група, а не на един.

Кой се нуждае от този вид хостинг?

Този тип е много подходящ за сайтове, които стават популярни изведнъж и им се налага да усвоят много повече трафик, отколкото в началото. При cloud хостинг услугите, когато това се налага, се използват повече сървъри, за да се избегне забавяне на сайта. Можете да мислите за тази услуга като за сървър по поръчка. Това наистина е много удобно за пиковете, които има в някои сайтове. Съответно можете да си направите извод, че всеки сериозен бизнес сайт се нуждае именно от такъв хостинг. Затова е и добра идея да инвестирате и да станете reseller на cloud услуга.

Няма да имате никакви затруднения да продавате продукта си, защото той е много качествен. Само в момента, в който споменете, че практически нямаdowntime, клиентите ви вече ще са убедени на 50%. Това е така, защото този вид хостинг услуга не разчита само на един сървър. При техническа неизправност на един от сървърите трафикът се насочва към някой друг от групата. Голямото предимство на този вид хостинг услуга е съхранението на информация. Вашите данни се пазят не само на един хард диск, те имат няколко копия.

С цел да се осигури безопасността на бъдещите клиенти, които ще изберат вашата resellercloud услуга, можете да помислите за PrivateCloud. Тези сървъри са преназначени за съхранение на чувствителна информация и за обмен на данни.

Какво печелите вие като хостинг reseller?

Предоставянето на този вид хостинг услуга е чудесен начин да печелите допълнителни доходи от дома си. Почти няма да ви се наложи да харчите пари за маркетинг и реклама, тъй като тези услуги стават все по-популярни. Скоро ще ви стане ясно, че е лесно да се започне, а комисионните никак не са лоши. Качественият продукт се продава и сам.

Няма нужда да правите голямо начално вложение, за да започнете да предлагате тази услуга. Вие можете да използвате услугата и за да хоствате собствените си сайтове. Това ще ви даде невероятен поглед над продуктите, от които вашите потребители ще се нуждаят. Така вие можете да изпреварите пазара и потребителското поведение и да им ги предложите.

Съвсем скоро повечето корпоративни сайтове ще се насочат към този вид хостинг заради надеждността, която може да осигури. Все повече компании залагат в социалните си кампании на опазването на околната среда. Това е голямо предимство за cloud услугите. Сървърите се захранват от възобновяеми енергийни източници.

Бизнесът ще бъде привлечен и от другото голямо предимство – начинът на ценообразуване на хостинг услугата. За другите видове цените са фиксирани. Приcloud услугата клиентите ви ще плащат толкова, колкото потребяват. Това означава, че ще имат по-голяма сметка в месеците с повече работа. Във времето, в което не е толкова натоварено, те ще бъдат освободени от допълнителни разходи.

 

0
Най-якият подарък за Свети Валентин
История на часовниците