Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (531 words)

Как да използвате успешно AdWords Opportunities Tab?

Как да използвате успешно AdWords Opportunities Tab?

Най-голямата търсачка Google добави нова опция към Opportunities в AdWords.

Най-голямата търсачка Google добави нова опция към Opportunities в AdWords. Промяната беше въведена през ноември и тя направи ежедневното менажиране на PPC кампаниите много по-лесно. Освен това вие ще можете да прецизирате кампаниите си много повече и да ги направите доста по-ефективни. Новият графичен интерфейс осигурява по-задълбочен поглед върху начините за подобряване на ефективността на PPCкампанията.

Инструментът дава много възможности за прецизиране на кампаниите. Освен това той може да ви предложи да се съсредоточите върху дейностите от вашата PPC кампания, които изостават. Например, ако вие не сте пуснали все още обявите си, или по някаква причина сте ги спрели, вашите PPC реклами не използват sitelinks или call extensions. Чрез опцията Opportunities можете да получите информация за броя на кликовете. Освен това тази полезна джаджа ще ви предложи опции, за да си направите нови PPC реклами.

В случай, че имате няколко акаунта и често добавяте нови PPC кампании, можете да изгубите връзката на това, което трябва да оптимизирате. Този инструмент може да ви помогне да индикирате нещата, които трябва да оптимизирате. Ще ви позволи да държите своите Pay per click акции под контрол.

Инструментът наистина носи много ползи на PPC кампаниите. Все пак трябва да се спазват правилата на Google за употребата му. Това се прави с цел да се предотврати всякаква загуба на данни. Ще ви дадем някои отправни точки, които да използвате за вашата PPC кампания.

Препоръчително увеличение на бюджета

Винаги, когато провеждате Pay per click акция, Google ви казва кога се намирате под дневната сума, която сте избрали да похарчите. Въведението Opportunities ви позволява да видите каква печалба да очаквате от вложението във вашата PPC кампания.

Насоки

С това нововъведение вие можете да прецизирате управлението на бюджета за вашата Pay per click акция за всеки ден. Така можете много по-равномерно да разпределите парите, които искате да харчите всеки месец за PPC реклама. В идеалния случай можете да направите сумите на равни част за всеки ден от месеца. Често разходите се повишават от допълнителни импресии и кликове, което може да е причината да останете без пари в края на месеца.

Овен това тази опция ви позволява да заложите повече пари на дните, които са по-успешни за PPCкампанията. Това ще ви позволи да направите Pay per click акцията си много по-ефективна и да печелите доста повече от нея.

Добавете нови ключови думи

Вие ще получите и предложения за нови PPC реклами. По този начин вие бихте могли да намерите нови ефективни ключови думи. Според изчисленията това няма да ви струва много пари. Вие спокойно ще можете да се поберете в дадения бюджет за Pay per click реклама. Google ще ви предложи около 25 нови думи. Проучванията показват, че 25% от тях са наистина ефективни, което означава, че потребителите ги използват в своето търсене. Някои от предложенията са синоними, но в прекалено широк смисъл, затова не не винаги за ефективни за вашата PPC кампания. Това вероятно ще ви помогне да се сетите за пропуснатите възможности във вашата акция. Освен това можете много лесно да следите потребителското поведение. Вие ще знаете кои са ключовите думи, които вашите потребители използват, за да намерят вашия продукт или услуга. А това ще повиши ефективността на вашата PPC кампания.

 

1
Пестицидите в питейна вода- как да ги пречистим?
Резервирай място за автомобила си