Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (525 words)

4 тактики, които ще са успешни за локалното търсене през 2014-та

4 тактики, които ще са успешни за локалното търсене през 2014-та

Света на >SEOсе развива скоростно в последно време. Локалното търсене съществува от около 7 години и алгоритмът му почти не се е променил.

Света на >SEOсе развива скоростно в последно време. Локалното търсене съществува от около 7 години и алгоритмът му почти не се е променил. Googleнапример направи генерална промяна, като накара чрез определени заявки да се показват резултати от локалното търсене. Начинът, по който се показват тези резултати във всичките продукти на търсачката като Google Business/Места/Карти/Plus Local, остава непроменен.

В миналото резултатите от органичното и локалното търсене имаха доста голямо сходство, а сега някои от факторите за местните резултати ще имат по-голяма важност тази година. Добре е всеки местен бизнес да обърне внимание на тези фактори и да ги включи в маркетинговата си стратегия.

  1. Подобряване на авторитета на търговската марка и домейна

От известно време насам се наблюдава тенденцията на преминаване от ключови думи към контекст. Този процес започна през 2011 с ъпдейта Panda и достигна своята кулминация през август 2013, когато беше направено подобрението Hummingbird. След тези промени успехът в локалното търсене ще зависи все повече от авторитета на търговската марка и домейна. Ефектът от насочване на longtailключови думи и страници с малко съдържание започва да отслабва. След двата ъпдейта това, което ще има по-голямо значение, е как Googleи другите авторитетни търсачки ще разчитат съдържанието ви по определена тема.
Основните въпроси, които стоят пред специалистите, които се занимават с локално търсене, са много. Например: Сайтът предлага ли информацията, от която потребителите се нуждаят? Потребителите на страницата ще се върнат ли след първото си посещение? Съдържанието ли ще ги накара да се върнат?

  1. Колко е важно да имаш мобилен сайт?

Мобилните телефони навлизат все повече като инструмент за локално търсене. Само за една година техният дял се е увеличил с повече от 20%, сочат изследователски данни. Тази тенденция ще се запази и през 2014-та. Безопасно е да се каже, че хората ще използват мобилните си телефони за локално търсене повече от всякога.

Самият MattCutts обясни колко е важно всеки бизнес, който разчита на местното търсене, да има добър мобилен сайт. За предпочитане е той да бъде с responsive (б.а. отзивчив) дизайн. Това съобщение важи както за бизнесите, които искат да развият резултатите си в локалното търсене, така и тези, които разчитат на органичното.

  1. Коригиране на неточности във Foursquare

Влиянието на Foursquare нараства все повече при резултатите от локалното търсене. Мобилното приложение дава наистина много полезна информация за местния бизнес. Освен това приложение Neustar, Infogroup, Acxiom, Factual също имат голям дял в локалното търсене.
Затова е наистина много важно да проверите данните на бизнеса си в тези платформи. Започнете от най-простите неща: името, адреса и телефона на офисите или магазините си. В случай, че имате повече от една локация, е добре да имате различни профили, за да не се объркват потребителите ви. Това ще донесе допълнителни точки при класирането в локалното търсене.

  1. Погрижете се и за другите карти

Освен мобилните приложения трябва да обърнете внимание на десктоп картите, които са важни за локалното търсене. Това са Yelp, Citysearch и Google Maps. Проверете дали данните на фирмата ви са попълнени коректно. Тези сайтове, които всеки използва, имат потенциала да ви изведат напред в локалното търсене.

 

1
Основи на SEO оптимизацията
Морски транспорт - от древността до днес