Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (520 words)

Всичко, което трябва да знаете, за да доминирате в локалното търсене

Всичко, което трябва да знаете, за да доминирате в локалното търсене

Интернет позволява да достигнем до милиони хора по цялото земно кълбо.

Интернет позволява да достигнем до милиони хора по цялото земно кълбо. Все пак, ако фирмата ви се занимава предимно с местен бизнес, световното господство все още не ви е първа грижа (поне, не на този етап). Това, което прави вашия бизнес устойчив и печеливш, е местната общност. Няма значение дали тя е концентрирана в града, окръга или се отнася за целия регион.

Замислете се над това кое прави вашия бизнес отличителен. Защо от всичкия избор, който имат потребителите в днешно време, да се насочат именно към вас? Има много неща, които можете да направите, за да се изкачите на челните места в локалното търсене.

Числата

Числата наистина говорят много силно в полза на местното търсене. В световен мащаб около 3 млрд. търсения са свързани с локални заявки. 70% от хората търсят онлайн упътване, за да стигнат до физическото място на бизнеса ви. 30% от търсенията в

Googleса само локални.

Промените

Трябва да спазвате няколко прости правила, за да се изкачите в локалното търсене.

  1. Инвестирайте в съдържание – Всеки нов пост се индексира от търсачките за вашето локално търсене. Това е нова възможност клиентите ви да намерят точно продукта, от който се нуждаят. Ако не можете да тагетирате съдържанието си според географски принцип, то се опитайте да спечелите добри отзиви за продуктите или услугите си.

  2. Пишете за допълващи вашата местни услуги – Ако произвеждате дрехи, пишете за магазините, в които те се продават. Това със сигурност ще насочи повече клиенти към вас, които вече са използвали локалното търсене. Съдържанието ви ще се обогати и едновременно с това ще е свързано с бизнес арената, в която работите.

  3. Вътрешна оптимизация на страницата за локалното търсене – Това означава, че вашата страница трябва да бъде оптимизирана с ключови думи. Те трябва да присъстват в заглавието на страницата, URL адреса, заглавия на материала, вътрешните връзки, както и съдържанието на страницата.

  4. Помислете за дълги списъци от ключови думи – Локалното търсене на вашия бизнес ще се подобри, ако използвате всички възможни варианти, по които потребителите могат да намерят бизнес сайта ви. Ако продавате дънки, можете да искате да покриете и регион Пловдив. Можете да използвате различни подходи, за да станете разпознаваеми сред местната общност.

  5. Направете си различни страници – Ако бизнесът ви се е разраснал и имате няколко локации, нека всяка от тях има уникална страница. Така потребителите, които правят заявка за локално търсене, ще могат да открият най-удобната за тях.

  6. Кажете на хората как да ви намерят – Това е основното при локалното търсене. Посочете името, адреса и телефона на фирмата си.

  7. Бъдете заинтересовани – Пишете за местната промишленост. Разкрийте какви са възможностите и проблемите на местната индустрия. Това ще ви помогне да се класирате по-добре в локалното търсене и ще ви доведе нови клиенти.

  8. Оптимизирайте мобилния си сайт – За да имате успех в локалното търсене, трябва да се грижите за мобилния си сайт толкова колкото и за традиционния. Погрижете се той да се обновява и да има нова информация за потребителите, които го отварят всеки ден. Това ще ви създаде име на сериозен местен бизнес, който е в крак с времето.   

1
Мъжки ризи според характера на мъжа
Алекс Сонг за Барселона