Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (515 words)

5 рекламни функции на Facebook, които да използвате веднага

5 рекламни функции на Facebook, които да използвате веднага

Разработчиците на Facebook са заети денонощно с промени в платформата на социалната мрежа за рекламите.

Разработчиците на Facebook са заети денонощно с промени в платформата на социалната мрежа за рекламите. Те целят да осигурят по-голям контрол на рекламодателите върху организацията, рационализацията и създаването на реклами. Представяме ви пет функции на социалната мрежа, които да започнете да използвате веднага. Печалбите от вашата PPC кампания няма да закъснеят.

  1. Етикет на кампанията или Campaign Labels

Социалната мрежа предостави малко повече възможности за структуриране на РРС кампаниите чрез тези етикети. Това включва и PowerEditor, който дава възможност да се управлява повече от една кампания. Когато започне кампанията, рекламодателят въвежда тези етикети, а те се групират в лявата част на вашия административен панел. Можете да намерите тази функция в лявата колона, където стоят FacebookРекламите – FacebookAds. Този инструмент ще ви помогне да организирате различни маркетингови инициативи като коледни и новогодишни промоции. Можете дори да изберете няколко кампании и да им сложите един етикет.

  1. Тъмните страници на Facebook или Facebook Dark Page Posts

Не е толкова страшно колкото звучи, социалната мрежа нарича така непубликувани постове. Тяхната функция е да засилват влиянието на рекламата без да се появяват в действителния поток на новите. Създаването на подобна реклама следва тези стъпки. Първо трябва да създадете рекламата. Трябва да посочите конкретния ѝ тип, изберете „: Ad for a Facebook Page using a Page post”. Потвърдете действията си и вече имате такава реклама! Тези непубликувани постове са идеални да тествате своята реклама и нейния обхват.

  1. Ръчна настройка за PPCофертите или Manually Set CPM Bids for Desired Actions

Рекламодателите могат да намерят тази функция за напреднали в PowerEditor. Ръчната настройка ще ви покаже къде се събира вашата желана аудитория и как да се насочите директно към нея. Внимавайте Facebook е на щрек аудиторията да не се пренасити с реклами. Така действа техният алгоритъм.

  1. Публика или Audiences

Facebook публиката са запазени мрежи за таргериране. Те могат да бъдат приложени към всяка реклама само с един клик. Те се създават чрез PowerEditor. Създаването на Публика се случва като се следват няколко стъпки. На първо място трябва да имате създадена реклама. За да използвате специалното насочване на аудитория трябва да изберете опцията „Create Audience Using Ad”. Веднага след това ще се появи бутон, който можете да видите в лявата част на вашия административен панел.

  1. Контрол върху местоположението или ControllingPlacement

Рекламодателите могат да контролират мястото, на което е поставена тяхната реклама в социалната мрежа. Това дава възможност да съобразите своятa PPC кампания, спрямо потребителите си. Например, ако те използват повече мобилни телефони, ще изберете именно местоположение, което ще им позволи да виждат вашата реклама. Да имате възможност да избирате мястото на вашата реклама е от решаващо значение за успеха ѝ. Това, че повече потребители виждат и кликат върху вашата реклама, означава, че сте похарчили бюджета си оптимално. Никой не иска да плаща за РРС кампании, които дори не могат да покрият разходите си.

Обобщение

Тези прости функции ще позволят на вашите рекламни кампании да са много по-добре разположени в пространството и да достигат по-лесно до новите ви клиенти. Тези функции са скрити и не винаги стават ясни при първото използване на платформата.

1
Избор на зимни обувки
Бебешки колички
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location