Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (517 words)

Как да изберете Hi-Fi система тонколони

Как да изберете Hi-Fi система тонколони

На пазара се предлагат много разновидности от Hi-Fi системи.

На пазара се предлагат много разновидности от Hi-Fiсистеми. Вие трябва да изберете най-добрата за вашите нужди, пари и приоритети. Преди години Hi-Fi системите бяха просто чифт тонколони, усилвател и радиокасетофон. В днешно време никое от тези неща не е задължително.

Освен за редовните тонколони ще трябва да помислите и за усилвател, както и за приемник. Тук вече нещата стават малко по-сложни. Много е важно да прецените от какви източници ще искате да получавате звук. Днес възможностите са наистина неизчерпаеми - CD плейър, iPod, радио, телевизия, игри или интернет.

Вариантите

Можете да премахне усилвателя и приемника, ако си купите тонколони със собствено захранване и вграден усилвател. А може би всичко, от което се нуждаете, са тонколони за вашия iPod.

Не се притеснявайте за спецификациите на усилвателя и тонколоните. Няма никакъв проблем да използвате 100-ватов усилвател с 200-ватови тонколони. Не се притеснявайте за спецификациите, само имайте предвид, че по-големите тонколони обикновено имат по-добро качество на звука. Те работят с по-малко, възпроизвеждат баса много по-добре в сравнение с малките тонколони.

Ако ви се налага да имате наистина много приемници за вашата Hi-Fiсистема, то качеството на звука ще е по-нисък приоритет. В този случай е най-добре да закупите усилвател със стерео. Цифрово-аналоговите преобразуватели могат да играят също толкова голяма роля като усилвател при определяне на качеството на звука на системата. Същата логика се прилага при приемниците, трябва да вземете най-добрите тонколони или слушалки, които можете да си позволите. Разликата в качеството на звука ще е наистина забележителна. А това е инвестиция, която си заслужава.

Коя е най-добрата тонколона?

Това е много добър въпрос, чийто отговор има много променливи характеристики. Вие трябва да се съобразите с размера на стаята, колко силно искате да слушате, размера на тонколоните, какви видове музика предпочитате, каква цена можете да си позволите, качеството на звука, на което се надявате. Естествено, няма само една тонколона, която да има блестящи параметри по всички показатели. Има такива, които могат да срещнат вашите изисквания и да ви доставят качество на звука, което е достатъчно добро за вашите цели. Преди да започнете своята обиколка по магазините за тонколони и всички останали неща, подредете приоритетите си добре. Така ще знаете какво търсите и какви са вашите нужди, няма да сте объркани от всички предложения на пазара.

Като имате всичката тази информация в ума си, ние ще ви дадем някои оптимални предложения. Ако вашият бюджет за такава техника е ограничен, можете да си купите качествени слушалки - MonoPrice 8323. Те могат да се включат към вашия компютър или музикален плеър. В последствие винаги можете да надградите с тонколони Audioengine A2 или Emotiva Airmotiv 4, но те са на двойна цена.

Ако искате тонколони от среден клас, то можете да си купите Wharfedale Diamond 10.1, съчетани с усилвател JoLida JD301RC, използвайте приемник Audio Bifrost DAC или Rega Research P1. Ако имате наистина голяма стая, в която искате да правите партита, можете да използвате по-големи тонколони - Zu Audio Omen Standard с интегриран усилвател Peachtree Audio. Ако имате магазин за такава техника на близо, не се колебайте, а отидете да чуете качеството на звука на тези предложения.

3
Душ кабините, банята и пространството
Сапани – просто устроени съоръжения за промишленос...