Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (548 words)

Фактори, които да вземете под внимание, когато избирате домейн

Ако възнамерявате да създадете уеб сайт за бизнеса си или просто личен сайт, ще ви се наложи да изберете подходящо домейн име за него.

Ако възнамерявате да създадете уеб сайт за бизнеса си или просто личен сайт, ще ви се наложи да изберете подходящо домейн име за него. Домейн името е също толкова важно, колкото и адресът на вашата компания, тъй като то е адресът, на който хората ще ви откриват в интернет. Затова е важно да изберете домейн името спрямо компанията си, услугите и продуктите, които предлагате или нишата, в която се намира бизнесът ви. В тази статия ще разгледаме някои от основните фактори, които трябва да вземете под внимание, за да се уверите, че ще изберете подходящо домейн име.

Фактори ЗА:

  • Теоретично домейните могат да включват до 256 символа, но на практика много регистрари (включително .com, net и .org) са поставили ограничението до 63 символа. Все пак, ако искате да сте практични, домейн името, което ще изберете, е добре да бъде много по-късо от това, особено  ако се предполага, че потребителите ще трябва да го изписват в браузърите си. Опитайте се да измислите име, което е възможно най-кратко и лесно за запомняне, за да сте сигурни, че няма да го забравят лесно.
  • Същестуват много различни варианти при избора на домейн окончание, но най-добре да се спрете на .com, ако целта ви е да достигнете клиенти по целия свят или домейн окончание, обозначаващо страната, в която се намира и действа бизнесът ви, за да таргетирате местните клиенти.
  • Ключовите думи са много важен фактор, влияещ на позиционирането в SERP-овете,  така че се опитайте да включите някоя от тях в домейн името, което ще изберете. Фактори, като например локализацията ви, типът на услугите и продуктите, които предлагате или нишата, в която се намира бизнесът ви, ще ви помогнат за по-доброто позициониране. Естествено, ако фирмата и брандът ви вече са наложени на пазара и са достатъчно популярни, се придържайте към тях.
  • Проучете възможностите за думи, които може да включите в домейн името си, които се изписват по различен начин в различните страни. Като например - каталог - catalogue и catalog, програма - programme и program, и т.н.
  • По възможност изберете домейн, който ще бъде и име на сайта ви. Това е добре, защото когато хората говорят за сайта ви, те споменават неговото име. Ако името и домейнът са еднакви, те автоматично ще знаят как да ви открият.

Фактори ПРОТИВ:

  • Да прибавяте тирета или цифри, ако домейнът, който желаете, вече е регистриран. Има опастност клиентите ви да сметнат това за объркващо и да не могат да ви открият в мрежата.
  • Да изпишете името по грешен начин - това също няма да доведе до нищо, освен объркване и загуба на клиенти. Уверете се, че домейът, който изберете се пише по същия начин, по който се произнася, тъй като доста често хората споделят за някой сайт, който са сметнали за интересен по телефона и ако домейнът не се изписва по начина, по който се чува, това може да доведе до загуба на ценен трафик.
  • Няма нужда да закупувате всички различни домейн окончания на вашия сайт, освен ако бизнесът ви не е уникален и не се притеснявате, че много хора ще се опитат до имитират бранда ви -това ще доведе до повече разходи при закупуването на домейните, както и при подновяването им всяка година.
2
В търсене на подходящия ретро мотоциклет
Значението на SEO съдържанието за Вашия сайт
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location