Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (334 words)

Компютри втора ръка ли трябва да изберем?

Днес, техниката навлиза с толкова бързи темпове на пазара, че чак остарява. Доста хора предпочитат закупуването на компютри втора ръка или ...

Днес, техниката навлиза с толкова бързи темпове на пазара, че чак остарява. Доста хора предпочитат закупуването на компютри втора ръка или каквато и да е друга техника, защото при повечето модели, дефектите са съвсем незабележими. Друго предимство на „старата техника” е цената, която е в пъти по-малка.

Настолните компютри винаги са били класиката в устройствата от този сорт. Техните подобрени разновидности – лаптопи, таблети и т.н., заливат техническата пазарна ниша, но хората, които остават верните на компютрите знаят, че те са решението, предлагащо по-добри параметри на по-изгодна цена. Няма значение дали ще се доверите на компютри втора ръка от интернет или фирма, която се посетили лично. Ако сте внимателни, лесно ще получите нещо много добро за много по-малка сума.

Хубаво е, при избора на такъв компютър да се съобразите с модела и марката, както и да проверите дали той отговаря на критериите ви. Много важна е и операционната система, някои фирми предлагат инсталирана такава, други не, а трети ви я поставят безплатно.

Добре е, ако отидете на място, където предлаганите компютри втора ръка има съответната гаранция. Въпреки, че става дума за техника втора употреба, хората биха били по-спокойни, ако специалистите им дават определен гаранционен период. Заради това и някои сервизи го правят, но други предпочитат рискуват в привличането на клиенти без него. Хубаво е, поне шест месеца след покупката, хората да са сигурни, че ако нещо се повреди, ще могат да занесат компютъра на ремонт, без да плащат още средства. Все пак, всичко е въпрос на политика, всяка фирма работи различно.

Някои предпочитат да вземат компютъра си през интернет. Това не е лош вариант, но се изискват допълнително време за разглеждате и пари за доставка. Наистина, ако нищо, което може да проверите лично не отговаря на изискванията ви, може да си поръчате от някоя страница, стига да внимавате, за да не се окажат и малко пари, които сте спестили, пръснати на вятъра.

1
Профилактика и ремонт на автоклиматици
Индустриални настилки от полиуретан