Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (336 words)

Бормашините са незаменими при дървообработка

Бормашини се продават във всеки специализиран магазин. Този инструмент за дървообработка е нужен не само за професионалисти, а намира приложение и във всеки дом.

Бормашини се продават във всеки специализиран магазин. Този инструмент за дървообработка е нужен не само за професионалисти, а намира приложение и във всеки дом.

През последните години много популярност придобиха акумулаторните бормашини. Но те по-добри ли са от моделите с кабел? Категорично не.

Докато акумулаторните бормашини са много полезни, отчасти поради тяхната преносимост, все още има задачи по дървообработване или пробиване на дупки в друг материал, които изискват повече мощност, отколкото акумулаторните бормашини могат да осигурят.

Когато пробивате множество дупки с голям диаметър, бързо ще изтощите батерията!

Какво да търсите в един бормашина?
Когато търсите за бормашина, която да закупите, ще откриете, че повечето от функциите са идентични в моделите с кабел и в акумулаторните, а именно бързозатягащ патронник, обратимо действие и удобен захват.

Въпреки това, докато най-често акумулаторните имат 2-скорости, а тези с кабел обикновено са с променлива скорост, което може да бъде много полезно, когато трябва да се забави пробиващото действие на бургията.

Освен това, някои от по-добрите модели с постоянно ел. захранване предлагат ударно действие, което, макар и да не се използва при дървообработка е удобство при пробиване на бетон, тухли или цилиндрични блокове.

Бормашините нямат функции за безопасност като при другите електрически инструменти, това не означава, че не трябва да работите с тях с повишено внимание.

Избягвайте да носите широки дрехи или бижута и винаги носете предпазни очила. Освен това, не забравяйте да прочетете и да следвате инструкциите за безопасност.

Бормашината никога не трябва да се носи за самия кабел или той да е близо мястото на което пробивате. Това може да доведе до отделяне на кабела от корпуса или да причини прекъсването му и евентуално късо съединение. Редовно проверявайте кабела за повреди.

Дръжте здраво бормашината. Често поради големия въртящ момент, ако бургията засече, бормашината ще се усуче в ръката ви. Не са един или два случаите на изкълчена китка, вследствие на слаб захват.

Машини за дървообработка http://www.rimeng.bg/bg/home

2
Какво е биомаса (част 2)
10 грешки, които не трябва да допускате когато обз...