Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (447 words)

Защо да изберете опънатите тавани пред другите съществуващи варианти?

Защо да изберете опънатите тавани пред другите съществуващи варианти?

Много хора, на които им предстои ремонт, обмислят съществуващите варианти за таванни системи, сред които са и опънатите тавани. Какви са техните предимства и защо да изберете именно опънатите тавани вместо останалите съществуващи варианти?

Много хора, на които им предстои ремонт, обмислят съществуващите варианти за таванни системи, сред които са и опънатите тавани. Какви са техните предимства и защо да изберете именно опънатите тавани вместо останалите съществуващи варианти? Ето няколко от основните причини за вашия избор:

  1. Иновативен дизайн, който позволява създаването на уникален интериор опънатите тавани се предлагат в голяма гама от цветове и текстури. Гъвкавите им профили позволяват създаването на практически всякакви форми стандартни плоски тавани, различни нива, сводове, елипси, овали, правоъгълници, арки и т.н.
  2. Гъвкавост и практичност опънатите тавани могат да се използват в помещения с най-различно предназначение жилищни площи, офиси, магазини, ресторанти, кафенета, барове, обществени сгради и т.н. Те са изградени от леки конструкции и се монтират изключително лесно. Поддръжката и почистването им не изискват усилия и специфични препарати. В пространството между съществуващия и опънатия таван може да се вгради осветление, вентилационни системи, противопожарни датчици, системи за наблюдение и сигурност.
  3. Естетически и акустични свойства този тип тавани се използват широко за коригиране на различни несъвършенства, като например грапавини, неравности и пукнатини. Системите мога да се използват не само за тавана на дадено помещение, но и за стените. Благодарение на тях се постига повърхност с идеална гладкост и се подобряват естетическите качества на помещението. Освен това, опънатите тавани притежават отлични акустични свойства. Те поглъщат шумове и звучи и създават много добра акустика.
  4. Водоустойчивост материалите, от които са изработени опънатите тавани, са водоустойчиви. Мембраните не се повреждат от вода и не позволяват нейното проникване в случай на течове и наводнения. Водо- и влагоустойчивостта позволяват безпроблемното почистване на платната и поддържането на перфектна хигиена.
  5. Безопасност опънатите тавани са изключително здрави и издръжливи. Те издържат на голям натиск и на удари. Изработени са от нетоксични материали, които не са опасни за здравето. Не задържат статично електричество и са изключително леки, което е голямо предимство при земетресения и други инциденти, в резултат на които е възможно тавана да пропадне. Заради своето високо качество и отлични технически характеристики, цветът на таваните не се променя с времето, а самите платна не пропадат.
  6. Топлоизолация още една причина да изберете опънатите тавани е, че те осигуряват добра топлоизолация. Това е възможно, защото между опънатия и съществуващия таван се образува въздушен слой, който имат топлоизолационни качества.

Както и сами се уверихте, съществуват редица причини, заради които са изберете опънатите тавани пред другите съществуващи таванни системи. Те притежават многобройни технически и естетически предимства, които ги правят отлично интериорно решение. Също така имат и други преимущества, които ги правят идеално решение за административни и комерсиални сгради.

1
Декорация за стена с пана
Гръцката и други кризи и отражението им върху имот...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location