Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (408 words)

Фонтани - видове и характеристики

Фонтани - видове и характеристики

Фонтаните – още от древността хората са се наслаждавали на красотата на движещата се вода. Днес съвременните технологии дават възможност за постигане на невероятни водни ефекти.

Фонтаните – още от древността хората са се наслаждавали на красотата на движещата се вода. Днес съвременните технологии дават възможност за постигане на невероятни водни ефекти.

АКВАТЕК притежава богат опит в строителството и оборудването на фонтани – от малки интериорни решения до големи градски фонтани, съчетаващи различни ефекти: мощни струи, звук и светлина. Заедно с нашия дългогодишен партньор – компанията FONTANA, предлагаме най-доброто и най-съвременното оборудване в тази област. Възможностите на практика са неограничени, могат да бъдат задоволени всички фантазии и изисквания!

Ето някои от най-интересните и модерни решения на съвременни фонтани:

"Сух фонтан" – това са фонтани, при които няма водно огледало и видим воден обем. Създава се впечатление, че водните струи извират от твърдата повърхност, като това създава интересен и впечатляващ ефект. Комбинирани с подходящо осветление, този тип фонтани са изключително добро решение за централни площади, търговски сгради и паркове. Могат да бъдат оборудвани със система за програмирано управление на струите. Такъв тип система се ползва например при музикалните фонтани.

Музикални фонтани HYDRORAMA – "висшият пилотаж" в техниката за създаване на невероятни картини от вода, звук и светлина. Движението на водните струи и светлината е програмирано и обвързано със силата и динамиката на звучащата музика. По този начин се създава впечатление, че фонтанът "танцува" в темпото на звуците. Тези съоръжения са подходящи предимно за централни градски фонтани и за големи увеселителни паркове.

Ламинарни фонтани – това са фонтани, използващи специални дюзи, образуващи ламинарен поток. Поради това струята изглежда кристално гладка и е идеален световод. Това дава възможност за създаване на интересни ефекти: скачащи водни струи, преплитащи се цветни потоци и др.

Динамични фонтани AQUABLISS – използват техниката на танцуващите и музикалните фонтани, но адаптирана за по-малки съоръжения, като по този начин ги прави подходящи атракции например за търговски центрове, малки паркове и др. Динамиката и стотиците програмирани водни картини и ефекти привличат и задържат посетителите за дълго време.

Градински фонтани – под този термин се обединяват всички фонтани, имащи за цел да създадат атмосфера в паркове, градини и кътове за почивка и релакс. Съчетават подходящо изградена среда, вписваща се в екстериора, с различни водни ефекти – водопади, изкуствени реки, вертикални струи, пръски, изкуствена мъгла и др. Възможностите са неограничени!

В Poolshop.bg, онлайн магазина на фирма Акватек, можете да намерите богато разнообразие от фонтани, дюзи, аксесоари, осветление за фонтани и други.

1
Красивата и функционална баня- съществен елемент о...
Стилни вътрешни врати за уникален модерен интериор
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location