Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (543 words)

Правила за правилно полагане на хидроизолация от Валфорс ЕООД

Хидроизолирането на различни части от сгради и съоръжения протича по различен начин, в зависимост от особеностите на повърхността

Хидроизолирането на различни части от сгради и съоръжения протича по различен начин, в зависимост от особеностите на повърхността, която се изолира, предназначението на помещението, което се влагоизолира, времето, в което се извършва полагането и разбира се, материалите, които се използват. Има, обаче няколко важни правила, за които съветват от Валфорс ЕООД при полагане на хидроизолация и тук ще се спрем на някои от тях.

1.Екипировка

Екипировката е ключов фактор в полагането на влагоизолация. Тя включва както компетентност и умения, така и техника, с чиято помощ ще се извърши процедурата. Не можеш да подходиш към нещо толкова сериозно, като хидроизолиране на важни за сградите повърхности, без добра екипировка.

Горелката е задължителен компонент от екипировката, особено когато се полага битумна мембранна мушама, като хидроизолиращ материал. Този материал се залепя, чрез нагряване, което нагряване се осъществява именно посредством газова горелка.

Широчината на отвора на горелката зависи от типа на работа, която ще се извърши. Горелката е свързана към бутилка с пропан бутан, посредством гумен маркуч с дължина от поне 20м, върху който трябва да има регулатор за налягането, определящ степента на пламъка.

2.Транспорт

Транспортът е важна част за Валфорс ЕООД при полагане на хидроизолация, защото от него до голяма степен зависи в какво състояние ще пристигне до обекта изолиращият материал. Тъй като голяма част от хидроизолационните материали се предлагат навити на руло е много важно тези рула да бъдат подредени върху палета и да бъдат здраво опаковани с предпазна полиетиленова обвивка, която да предотврати тяхното развиване и повреждане по време на транспортирането. Това развиване може да бъде фатално за капризния еластичен материал, особено през горещите летни дни.

3.Складиране и съхранение на материалите

Хидроизолиращите материали трябва да се складират и съхраняват в сухи и закрити помещения, поставени върху дървени палета. Най-често ролките се съхраняват във вертикално положение върху равна повърхност, но някои видове плоски мебранни материали с кант могат да се положат и в хоризонтална позиция.

4.Период на използване и климатични условия за полагане на изолацията

Различните материали имат символ, обозначаващ периода и климатичните условия, при които обикновено се извършва полагане на хидроизолация от Валфорс ЕООД. Така например мембраните, обозначени със символ ‘’слънце’’, трябва да бъдат полагани през лятото, докато тези, маркирани със символ ‘’бор’’ се използват през по-хладните месеци от годината.

Неспазването на тези препоръки няма да компрометира ефективността на покритието, но ще създаде ненужни проблеми по време на полагане на хидроизолация от Валфорс ЕООД. В случая ще се увеличи мекотата и гъвкавостта на зимните мембрани, ако бъдат полагани през лятото, както и ще се втвърдят значително гъвкавите летни материали, в случай, че се полагат през зимата.

Неблагоприятни атмосферни явления, като дъжд, мъгла, сняг и висока влажност ще намалят способността на мембраната да прилепне плътно към повърхността, върху която се полага, а при температури по-ниски от 5˚С е много вероятно основата, нуждаеща се от изолиране да се сдобие с покритие от лед, което ще предизвика цепнатини и луфтове в мазилката и ще намали периода на експлоатация на изолацията.

5.Заглаждане на основата

Преди да се премине към полагане на хидроизолацията, основата трябва да бъде добре почистена и абсолютно гладка. Всякакви неравности, както и стърчащи пирони, арматура или друг вид строителни материали трябва да бъдат скрити под повърхността на мазилката.

2
Решения за онлайн магазин
Коя блиндирана врата да изберем?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location