Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (423 words)

Коя блиндирана врата да изберем?

Коя блиндирана врата да изберем?

Когато избираме блиндирана врата за дома си, е важно да се съобразим с няколко важни критерия. Това не е врата на някоя от стаите в дома, а врата, която ще пази жилището ни от външния свят. Трябва да е здрава и сигурна.

Когато избираме блиндирана врата за дома си, е важно да се съобразим с няколко важни критерия. Това не е врата на някоя от стаите в дома, а врата, която ще пази жилището ни от външния свят. Трябва да е здрава и сигурна.

Заключваща система

Това вероятно е най-важният критерий за избор на блиндирана врата. Тя трябва да предостави най-сигурна защита на живущите в дома. Потърсете в интернет за блиндирани врати цени и ще видите голямо разнообразие от предложения. В специализираните магазини се продават няколко вида заключващи системи:

  • Двустранно заключване;
  • Тристранно заключване;
  • Четиристранно заключване;
  • С пасивни и активни шипове.

Всеки собственик ще прецени с колко ключа ще заключва - с няколко или само с един. Той трябва да е наясно дали иска вратата да се блокира от четирите страни или само в някои от тях. Добрата заключваща система, в съчетание с абонамент в охранителна фирма, ще даде максимален резултат. Подобна услуга изисква монтиране на наблюдателна техника, за да могат да се следят влизанията в дома. При сигнал за взлом, охранителите ще пристигнат за незабавна проверка.

Добра изолация

Качествената шумо и термоизолация са важен критерий за постигането на уют и топлина в жилището. Независимо дали живеете в жилищна кооперация или в еднофамилна къща, изолацията е от съществено значение. Предлагат се врати с различен тип изолация, но минералната е най-ефективна. Тя единствена предлага защита от шума и предотвратява загубата на топлина от жилището.

Материал, от който е изработена вратата

Важно място при избора на входна врата има и материалът, от който е изработена. Според това дали вратата ще бъде монтирана на къща или в апартамент, трябва да изберем подходящият материал. Ако тя ще е изложена на влиянието на метеорологичните условия, е добре да заложите на метална врата. Когато решите да купувате входна врата, направете покупката от търговец, който дава гаранция за стоката. След като сте се спрели на конкретния материал - метал, дърво, стомана или МДФ , идва ред на покритието. То защитава материала и прави вратата по-стилна и красива.

Накрая трябва да се спрем и на дизайна на входната ни врата. Освен всички вече изброени критерии, е необходимо новата врата да ни доставя естетическа наслада, за да се чувстваме уютно в дома си.

Различните модели блиндирани врати се предлагат със стандартни размери, но не е проблем, ако вашите се различават от тях.   

2
Правила за правилно полагане на хидроизолация от В...
Офис преместване