Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (449 words)

Плъзгаща, сгъваема или двукрила врата?

Плъзгащите, сгъваемите и двукрилите врати са подходящи за по-големи помещения. За тях еднокрилите врати не са добър избо

Плъзгащите, сгъваемите и двукрилите врати са подходящи за по-големи помещения. За тях еднокрилите врати не са добър избор, защото са по-малко функционални и няма да изглеждат добре от естетическа гледна точка. Дори и стилът им да се подбере добре, размерите им няма да съответстват на големите размери на помещението. Изхождайки от ежедневните си наблюдения, специалистите от Врати Борман Комерс, град София, твърдим, че може да се получат два проблема: да се наруши нормалното преминаване на хората и да се попречи на нормалното внасяне и изнасяне на мебелите, които не могат да се разглобяват и са с големи размери.

Затова в такива помещения е много по-добре да се монтира врата, чийто вид да бъде някой от гореспоменатите. Всеки от тези видове има предимства и недостатъци, затова клиентът трябва да прецени кой е най-подходящ за него. Най-масово използвани са двукрилите врати. Те приличан много на еднокрилите – отварят се по същия начин и се изработват от същите материали. Дизайнът им също е подобен. Предимството им е, че могат да се отворят двете крила, когато е необходимо. Ако крилата са много големи, трябва да се предвиди повече място за тяхното отваряне. Това невинаги е възможно.

При плъзгащите врати също съществува този проблем, който е малко по-различен. При тях не се заема място в помещението, но трябва да има свободно пространство на стената, по която се плъзгат. Тази стена е „гола“, когато вратата е затворена. Усещането на наблюдателите не е много приятно. Има и друг проблем при тези врати. Механизмите на движение са специфични и крилата трябва да са с ограничено тегло, което прави използването на материали като масив невъзможно. Затова тези врати се изработват предимно от стъкло или от други материали, ако се използват за обществени или жилищни сгради. Могат да бъдат изработени и от алуминий, PVC или друг материал, ако се използват за складове или бани.

Сгъваемите врати могат да са както еднокрили, така и двукрили. При тях има точки на сгъване, които могат да са с различен брой. Вратите от тип „хармоника“ са най-популярни. При отваряне, те се сгъват и заемат много малко място. Създава се усещането, че няма никаква врата. Проблемът при тях е, че заради гъстото разположение на свивките, не може да има много голямо стилово разнообразие. При вратите с една или две точки на сгъване, то е много по-голямо, защото частите на крилото са с много по-голям размер и има възможност да се включат различни декоративни елементи, като инокс, стъкло и др.

Сгъваемите врати са удобни и при отворено положение не пречат и не заемат място. Това е много голямо предимство, което ги прави по-добри от останалите видове.

 

3
Резачки за дърва - поддръжка на шина и верига
Подарък за жена

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://authorbg.com/