Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (383 words)

Митове за пластмасовата дограма

Мит номер 1.Няма значение броя на камерите

Мит номер 1.Няма значение броя на камерите

Брой на камерите - кухини, разделени с прегради в екструдирането на профилите засяга топлинното екраниране и свойствата на готовия прозорец. В зависимост от броя на камерите варира коефициента на топлопроводимост от 1.7 W/ m K за 3 камерните до 1.,3 W/ m2 K за 5 камерните. В момента системата „bluEvolution “ на “SALAMANDER “има най високи показатели ( под 1 W/m2K ) и е предназначен за „пасивен „ тип сгради.

Избора на профилна система зависи от вида на строителството и наличието на външна топлоизолация , разбира се в комбинация с подходящ стъклопакет.


Мит номер 2.PVC дограмата не позволява на помещението да „диша „

Мнозина вярват, че PVC дограмата не "диша" и за това се появява конденз. С профилните системи са разработени и „клапи „ и „EARKONTROLER” , които предотвратяват предпоставките за конденз. В разработките на обкова за дограмата от водещите фирми „Roto” и “MACO” са включени микровентилации в самите механизми.


Мит номер 3.Всички PVC прозорци са със стандартни цветове и форми

Съществуват различни системи на каси и крила които дават възможност за много комбинации в зависимост от предпочитанията на клиента. Немската дограма Саламандър се предлага в 17 различни фолиа имитация на дърво и 22 едноцветни , както и възможност за оцветяване на пластмасата в 1600 цвята по системата „RAL”

Що се отнася до формата на дограмата, освен обичайните "правоъгълници" може да бъде под формата на арка, а дори и кръг.


Мит номер 4.PVCпрофилите с течение на времето пожълтяват

Това е вярно само за евтините и не отговарящи на европейските стандарти профилни системи. За качествените профили е изключено. От клиента зависи какво избира.


Мит номер 5.Фолиото на цветната дограма се къса

Случва се с профили , които са „студено „ фолирани . И пак стигаме до европейските стандарти и какво избира клиента евтино или качествено.

Мит номер 6.PVC дограмата е прекалено скъпа

Като всеки добър продукт, PVC дограмата не е много евтина, но и не толкова скъпа, колкото беше през 90-те години когато за първи път се появи на вътрешния пазар.
Освен това, PVC дограмата може да компенсира в голяма степен направените разходи. за отопление. В зависимост от помещенията и видът на старата дограма икономията може да стигне до 50 – 60 %.

За да почувствате разликата трябва да пробвате.

3
Днес много земеделски стопани закупуват на лизинг ...
Как да свържете електромотори?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location