Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (433 words)

Къртене, чистене и извозване - началото е трудно

Когато стартирате ремонтна дейност трябва да сте наясно, че това е сериозно и отговорно начинание, което изисква време

Когато стартирате ремонтна дейност трябва да сте наясно, че това е сериозно и отговорно начинание, което изисква време, големи усилия, търпение и професионално отношение към всички етапи на дейността.

Разбира се всеки ремонт започва с къртене на различни повърхности за различни цели на обновяването, последвано от почистване и извозване на строителните отпадъци до регламентирани сметища. Както всяко начало, така и при ремонтна дейност този етап е най-труден и много хора биха препоръчали да се наемат съответните специалисти в тази област (а тук пазарът е изключително конкурентен). Всеки който се е занимавал с „кърти, чисти и вози“ начинания знае, че това е една от най-трудоемките и сложни задачи на всяка строително-ремонтна дейност.

Но какво всъщност представлява къртенето и защо е толкова трудно? Най-общо казано къртенето е процес, при който се отстраняват различни материали и повърхности за съответните изисквания на ремонта. В зависимост от това може да се кърти бетон , тухла (за отстраняване на стена или част от нея), различни замазки, фаянс, теракот (за подмяна на облицовката на стена или под) и др. Трудностите се пораждат от факта, че са нужни специфични познания и умения за къртене на всяка една повърхност, както и набавянето на съответните инструменти. Не споменаваме дори и други фактори, които са от значение като използване на физическа сила, умения и оборудване за безопасна работа. Къртенето не е за всеки и ако решите все пак сами да се заемете с тази дейност ви препоръчваме много внимателно да се подготвите с необходимите знания, умения и подходящи инструменти (които в повечето случаи са и доста скъпи). По време на къртачния процес се отделя голямо количество прах и строителни отпадъци, които след приключване трябва да се почистят и извозят. Малко обезкуражително действа гледката, която се открива след къртенето, но когато се изчисти и подготви терена нещата малко по малко си идват на мястото и вие сте готови да продължите. Необходим е този първи етап, дори някои биха казали – задължителен за да се отстранят всички предпоставки за евентуални проблеми. Те могат да бъдат от различно естество като например мухъл в стените, нарушена цялост на повърхността, което ще затрудни нанасянето на нова облицовка и множество други неприятности. Ето защо макар и доста трудоемко и сложно къртенето се оказва ключов момент за дълготрайния ефект от реномирането на даден обект. Независимо от вида на материала, който трябва да се кърти ви препоръчваме да се обърнете към фирма, разполагаща със съответните специалисти, които ще ви помогнат да минете през тази нелека начална част от ремонта без главоболия и проблеми.

 

1
Изграждане на връзки чрез качествено съдържание
Как да изберем подарък за любим човек