Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (451 words)

Да опознаем света на така нареченото лепило за плочки

Докато много от нас познават само едно лепило за плочки, специалистите използват най-различни видове.

Докато много от нас познават само едно лепило за плочки, специалистите използват най-различни видове. Оказва се, че различните видове намират широко приложение в ежедневието ни и не случайно напоследък на пазара могат да се намерят все повече от тях. Всеки един вид има различно приложение в зависимост от своите характеристики и свойства.

Ако преди години се налагаше да търсите майстори, то днес всеки от нас може да се справи сам с ремонта на банята си. Благодарение на високите качества и свойства на различните видове лепило, дори непрофесионалистите стават специалисти.

Независимо дали сте майстор, или тепърва се учите да работите с фаянс и теракот, когато изберете подходящите строителни материали, вие сами може да свършите работата на професионалистите.

За да избегнете излишни разходи, вие сами можете да изберете с какви материали да работите. Но този избор е от голямо значение, тъй като неподходящият продукт може да повреди настилката ви.

Когато купувате лепило, е важно да се съобразите с вида на помещението. Например къде ще поставяте плочките – вътре или навън. Отговорът на този въпрос ще ви помогне да изберете най-доброто.

Много често хората купуват продукта, без да се съобразяват с вида на помещението, където ще лепят, и така си навличат хиляди проблеми. За да избегнете рисковете от повреда на настилката, вземете под внимание дали ще лепите в мокро или сухо помещение.

Друг много важен фактор при избора на материалите е мястото, върху което ще лепите. Имайте предвид, че има много различни видове материали, които са предназначени само за стена или само за подова настилка.

Сред различните видове лепило най-предпочитаните от много специалисти са органичните китове. Те не се свличат и не се нуждаят от смесване, което ги прави изключително удобни и надеждни.

Макар и много качествени, органичните китове са неподходящи за места, изложени на топлина. За подобни помещения можете да изберете от многобройните други видове лепило за плочки.

Друг вид често употребявано лепило за плочки е хоросанът. За разлика от органичните китове този вид се смесва, но затова пък е известен със своята здравина и гъвкавост.

Хоросанът представлява комбинация от пясък, цимент и елементи, които стимулират задържането на вода. Също много разпространен вид лепило за плочки е акрилният хоросан. Той е подходящ за топли и мокри помещения, тъй като абсорбира по-малко вода.

Не на последно място в класацията на най-добрите ремонтни продукти се намира епоксидното лепило за плочки. То представлява комбинация от пясък, цимент, смоли и втвърдители, което го прави най-добрият избор - http://www.boro-bg.com/lepilo-za-plochki

Във всеки един магазин в България ще намерите поне пет различни вида лепило за плочки – с различно приложение и различни свойства, като някои от тях са на много по-високи цени, но са изключително качествени.

 

1
Няколко идеи за нови домейн имена
Газови уредби за преобразуване към газ (LPG) и мет...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location