Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (435 words)

Цикленето на паркет- стъпка към освежаване на дома

За да освежите вашия дом и да го накарате да заблести може да заложите на циклене на паркет. Ще намерите множество фирми, които правят тази услуга, но ако все пак ви стиска да се пробвате да се справите с тази задача сами, трябва да се подготвите предварително за цилене на паркет.

За да освежите вашия дом и да го накарате да заблести може да заложите на циклене на паркет. Ще намерите множество фирми, които правят тази услуга, но ако все пак ви стиска да се пробвате да се справите с тази задача сами, трябва да се подготвите предварително за цилене на паркет. Преди да се захванете с тая работа, трябва да знаете няколко важни, предварителни стъпки, за да осигурите нормалното му протичане:

  • Почистете пода добре и се уверете, че по повърхността му няма дълбоки вдлъбнати места. Ако ги откриете, запълнете ги преди да се премине към циклене на паркета

  • Преди да почне едно циклене на паркет, старият лак върху повърхността трябва да бъде премахнат. Използвайте терпентин, а после стартирайте шлайфането, което става с щкурка.

  • Огледайте внимателно помещението и вижте всички места, където има съединителни винтове, стърчащи контакти, или опасни оголени жици. Обезопасете ги.

  • Подготовка на стаята преди циклене на паркет: изкарайте от помещението всичко,което би се напрашило, тъй като това е прашна работа. Ако сте се доверили на добри професионалисти за вашето циклене на паркет, те ще свършат работа без да се вдига много прах и дори няма да се наложи изнасянето на мебелите, но ако решите да се заемете с това сами, определено трябва да се подсигурите, че всичко ще остане непокътнато след извършената манипулация.

  • Покрийте первазите на прозорците, или всичко онова, което няма как да бъде преместено от стаята.

Самото циклене на паркет може да бъде направено чрез различни видове машини за шлифоване, чрез които може да бъде постигнат различен ефект: от цялостно почистване на междупаркетното пространство до повърхностно, частични почистване. Някои фирми имат фиксирана цена за циклене на паркет, но други, които предлагат такива услуги определят цената, която ще струва след оглед на даденото помещение.

За да придадете красотата на вашия под и да върнете неговия първоначален блясък, циклене на паркет е един от възстановителните етапи за това. Чрез циклене на паркет ще успеете да почистите своето междупаркетно пространство и ще му дадете нова визия. Следващата стъпка е лакиране. Лакът, със своята полираща функция, освен да предпазва от различни фактори и влияния, прави дома ви да засияе като нов.

Независимо дали вашият под „страда” от мръсотия, захабен материал, неравности, или драскотини, най-ефикасното решение е циклене на паркет. Това е добър начин за обновяване на паркетната повърхност, за по- хигиенично и по-естетично помещение.

2
Продукти и услуги за вашата баня
Избор на евтин часовник
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location