Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (340 words)

Как да преборим мухъла по дограмата?

Как да преборим мухъла по дограмата?

Един от най-неприятните ефекти, които последват появата на влага и конденз в един дом е развитието на мухъл и плесен.

Един от най-неприятните ефекти, които последват появата на влага и конденз в един дом е развитието на мухъл и плесен. Днес това е сериозен проблем за част от домакинствата с нова дограма, които обаче не знаят начина за нейната правилна експлоатация. В тази статия ще ви дадем малко повече насоки какво можете да направите при поява на мухъл.

Няколко са факторите, които предопределят развитието на мухъл в помещенията с нова дограма. Първият от тях е високата влажност, която е факт с оглед на намалените топлозагуби и липсата на микровентилация в профилите и редовно проветряване на помещенията.

Втория съществен факто за поява на мухъл е наличието на органични вещества, най-често от хранителен тип, но и всякакви други също са вариант. В крайна смета самият мухъл по своята същност представлява организми от царство Гъби, които също имат нужда да се хранят с нещо.

Първите индикации за поява на мухъл или плесен в помещенията с нова дограма е миризмата. Миризмата на застояло и спарено е силен аргумент в подкрепа на вероятността за наличието на плесен и мухъл, които дори да не откриваме е добре да знаем, че са започнали своето развитие.

С оглед на това, че на практика няма как да изхвърлим всичко създадено от органични материали в нашия дом, то следва да фокусираме своята борба с мухъл върху първата причина за неговото наличие, а именно – влагата. Ето няколко бързи и кратки съвета как да намалите влажността в помещение с качествена алуминиева или ПВЦ дограма, която не пропуска обмяна на въздушни потоци между помещението и атмосферата:

  • Проветрявайте 2-3 пъти дневно за по няколко минути – осигурете динамични въздушни потоци в помещението поне за кратко време
  • Не поставяйте мебели плътно до стените
  • Резките температурни промени трябва да се избягват с поддържане на постоянен микроклимат
  • Колкото повече студени стени се срещат на едно място, толкова по-висока вероятност има за поява на мухъл и плесени – решението е изолация и качествена алуминиева или PVC дограма
2
Как да научим английски за 25 дни
Бизнес партньор – тежест или необходимост
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location