Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (431 words)

Добра ли е изолацията в дома ви?

В наши дни най-добрите практики за правилно запечатване и изолиране на дома ви включват:

Уплътняване на всички тавани и запълване с пяна на отворите.

Трябва да направите това преди да добавите изолация. В съществуващите домове можете временно да махнете изолацията на тавана и пространството за обхождане. Да запечатате отворите, през които преминава въздух, и след това да подмените изолацията.

Стремеж към постигане на R-стойност около 40.

След запечатването на отворите в тавана и пространството за обхождане, можете да поставите старата изолация и да добавите допълнителна изолация върху нея. Целта ви трябва да бъде да постигнете R-стойност около 40. След това добавянето на повече изолации води до намаляване на възвръщаемостта на средствата.

Избор на насипна изолация вместо рула:

Изолацията с рула е значително по- податлива на грешки. От една страна е трудно да се инсталира правилно. Трябва да се реже, за да се побере перфектно на необходимото място. В противен случай, ще свършите с отвори, където топлината може да се движи свободно! Рулата също се преместват от позицията си, когато правите неща като инсталиране на вградено осветление или добавяне на вентилатор на тавана в стая.

Извършване на тест въздушно уплътнение с вентилатор:

В по-стари къщи това е чудесен начин да се идентифицират райони, където се изпуска много въздух. Освен по-големите изтичания на въздух в пода и тавана, тестът с вентилатор обикновено разкрива други източници на изтичане. Най- често пролуките около прозорците, вратите, електрическите контакти и водопроводните инсталации са виновниците.

Други, по-рядко срещани поправки включват подобряването на изолацията на стените и подмяната на тръбите в сградата. В сравнение с горните подобрения, тези промени обикновено са по-скъпи и не водят до същите икономии на енергия и подобряване на комфорта.

Обновяването на изолацията на стените, за да намалите сметката си за енергия, е нещо като замяна на стари прозорци, защото се притеснявате, че не са енергийно ефективни. Спестяванията, които ще постигнете, вероятно няма да оправдаят разходите.

Какво ще кажете за изолация с пяна?

Изолация с пяна е едновременно термоизолация и въздушна бариера- "всичко в едно". Не е нужно да правите допълнително въздушно запечатване. Пулверизиращата пяна влиза във всички пролуки и пукнатини и блокира движението на въздуха.

Изолация с пяна се предлага в две разновидности: затворена или отворена клетка. И двете са страхотни. Пулверизационната пяна със затворена клетка е непроницаема за въздуха и влагата. Това я прави чудесен избор за проекти за изолация на обходно пространство. Тя има R-стойност от около 6,5 на инч. Пулверизационната пяна с отворена клетка не е непропусклива за влага, но е по-евтина. Тя ви дава R-стойност от около 3,6 на инч. За да увеличите R-стойността, просто я напръскайте на по-дебел слой.

0
Какви са ползите от раннoто закупуване на коледни ...
4 Забавни Предложения За Игри У Дома