Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (581 words)

Как да изберем входна врата?

Често си задаваме въпроси: как правилно да изберем входна врата предвид голямото разнообразие на пазара? На какво трябва да се обърне внимание по време на огледа и избора на такава, защото външно много си приличат?

Често си задаваме въпроси: как правилно да изберем входна врата предвид голямото разнообразие на пазара? На какво трябва да се обърне внимание по време на огледа и избора на такава, защото външно много си приличат? Защо има огромна разлика в цените, още повече, че за всеки продавач именно неговите врати са най-добри?

Дали вратите трябва да ни пазят и да ни карат се чувстваме сигурни? Необходимо е да помислим каква функция желаем да изпълнява входната врата в жилището ни и какви свойства трябва да притежава.

Можем да обособим 3 основни главни функции:

1) Защита. Не трябва да забравяме, че ще монтираме именно входна врата, а не PVC или стъклена. Особено внимание би следвало да се обърне на конструкцията на панелите и не на последно място на крилото: колко е големината на крилото, каква е дебелината, какво е заключването. Дебелината на външните MDF панели трябва да не е по-малко от 1 мм, но да не е и повече от 3 мм, защото ще е по-масивна и по-тежка, което ще доведе до намаляването на срока на експлоатация.

„Лъжа е! – ще кажете Вие- преди 40 години дядо ми беше сложил врата с 5 мм дебелина на металния лист и до сега стои вкъщи и е изправна”. Уточнявам, че разглеждаме съвременните входни врати, изработени с минимални технологически дефекти, с хубави изолационни и естетически свойства. Ние не разглеждаме онези „чудовища”, боядисани със светло-синя боя.

2) Ние преминаваме към още една много важна функция на съвременната врата – изолацията. Да, съвременната врата е способна качествено да противостои не само на опитни крадци, а и на студен въздух, вятър, шум и миризма.

Когато едва се появиха входните врати в нашата държава, модерно беше да се постави от вътрешната страна дървена врата, която спомага за топлоизолация, а втората, от външната страна - метална, предпазваща.

Но днес ситуацията се промени и всички тези функции може да изпълнява само една входна врата. Всичко това се постига в комбинация от няколко фактора:

А) качествено гумено уплътнение по целия периметър на крилото. Сега на пазара за врати може да видим изделия дори с три гумени уплътнения. Според някои колеги това количество гума спомага за „супер изолация”. Но не е така! Реално, това е един обикновен маркетинг. Ако използването на гуменото уплътнение и неговото разположение е правилно, ако в качеството на уплънителя се използва „достоен” гумен профил, а крилото е нивелирано – с комфортната изолация ще се справи и едно гумено уплътнение.

Б) важният момент в изолацията на вратата е нейното монтиране. Ако строителният отвор е много голям и запълнен некачествено, вратата ще пропуска шум.

В) не на последно място е дизайнът на входните врати. В повечето случаи именно визията на вратата играе определяща роля по време на избора им. Естествено под красивата „опаковка” може да се крие некачествена продукция, която не отговаря на първостепенни важни функции.

Нещо, на което не може да не се обърне внимание е предлагането на врата от продавач-консултант. Не се притеснявайте да задавате въпроси, помолете да ви изготвят оферта, да ви разкажат преимуществата, като през това време ще имате възможност да оцените потенциала на консултанта. Знанието на техническите характеристики на продукцията и способността му да намира отговори на вашите въпроси е показател на това, че фирмата – производител отговорно се отнася и към продажбите.

Успех на всички в избора на входна врата!

 

1
Пу-ер чай за отслабване и детоксикация
За почистващите препарати и почистването на дома