Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (439 words)

От какво да правим топлоизолации?

Въпросът от какъв материал да правим топлоизолации стои на първо място след решението да ги правим ли изобщо или не?

Въпросът от какъв материал да правим топлоизолации стои на първо място след решението да ги правим ли изобщо или не? Двата най-популярни материала за топлоизолации са фибранът и стиропорът. Ще чуете толкова много съвети преди да се спрете окончателно на вида топлоизолации, че направо ще ви се завие свят. В този случай човек не може да вярва дори на майсторите си, защото обикновено това са хора със средно и по-ниско образование и физическите закони и новите технологии не са най-силната им част.

В интерес на истината, хората по строителните борси са доста компетентни, когато става въпрос за топлоизолации, защото освен че ги продават имат и достатъчно обратна връзка за приложението им и ефекта от тях. Често пъти те са по-осведомени и по-полезни дори от производителите, които, както се досещате, трябва да си рекламират стоката и никога няма да ви кажат цялата истина.

Какво да правим тогава, когато решим да поставяме топлоизолации? Ами най-добре е да питате хора, които вече са си сложили топлоизолации и дори имат опит от поне няколко години след използването им. При това желателно е да намерите такива хора „на живо”, а не по форумите, където въпросът с идентичността е много разтеглив.

Та, както стана дума по-горе, първият въпрос е фибран или стиропор? Фибранът е по-качественият материал, по-синтезиран и непропусклив, всъщност основното му предимство е, че е на една и съща площ предлага в пъти по-голяма плътност. Също така той е и точно два пъти по-скъп! Ето как в зависимост от бюджета ви въпросът за топлоизолации от фибран или стиропор може да бъде много бързо решен. Много хора предпочитат стиропор и за да се предпазят от мухъл. Той е по-пропусклив и макар и с топлоизолации, стените продължават „да дишат”, метафорично казано.

Разбира се, ако въпросът е само в плътността и проводимостта на материалите за топлоизолации, излиза, че ако фибранът е два пъти по-плътен, ако сложите стиропор от 10 см., той ще се равнява на фибран от 5 см. И пак ще се радвате на качествени топлоизолации, които пак ще се на по-прилична цена. Все пак класическият избор за дебелина при външни топлоизолации е 5 см. И все пак фибранът е по-качественият материал каквото и който и да ви говори. Все повече хора слагат дори по 10 см. фибран за външни топлоизолации, защото 5 см. вече се считат за недостатъчни. Е, въпрос на възможности. Но външни топлоизолации от под 5 см. със сигурност не са достатъчни и ефективни. Само ще си дадете парите. Понеже трудът при поставянето на топлоизолации е един и същ, независимо от дебелината им.

1
Добър уеб дизайн за добро първо впечатление
SportsDirect
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location