Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (327 words)

Волейболните топки, като фитнес уред

Волейболът е популярен спорт по целия свят, който се играе от милиони хора всяка година по плажовете, в паркове и дори на закрито.

Волейболът е популярен спорт по целия свят, който се играе от милиони хора всяка година по плажовете, в паркове и дори на закрито. Той се играе на международно ниво, както и различните страни. В магазините на solarshop-bg.com има огромна гама от топки предназначени да се погрижат за хората, на всички нива на играта, независимо дали играят на международно или просто с желание на плажа.

Смята се, че инструкторът по физическо възпитание Уилям Морган е създал тази игра през 1895 г. Тя приличала на комбинация от хандбал и тенис. Тази игра е енергичен, екипен спорт, който се играе от мъже, жени, младежи и смесени отбори. Всеки отбор се състои от 6 играчи. Идеята е да спечелиш колкото се може повече точки. По средата има мрежа. Когато се хвърли топката играча я удря с долната част на ръката, над мрежата. Приемащия отбор не трябва да допуска падане на топката в тяхното поле. Всеки отбор може да се докосне топката не повече от три пъти, преди да я хвърли при другия отбор. Играта продължава, докато един отбор достигне 25 точки и е най-малко 2 точки напред.

Като цяло в момента има два вида волейбол; обикновен и плажен волейбол. От тук произлиза и разликата в изработката на волейболните топки. Те се предлагат в един размер, като само за младите се прави малко по-лека топка. Стандартната волейболна топка тежи между 270 и 280 грама. Mikasa е най-продаваната марка волейболна топка. Тази марка е официално използвана на Олимпийските игри през 2012 г. Mikasa MVA200 е по-стабилна в сравнение с другите топки, поради намалените панели и трапчинките по повърхността.

На Българския пазар богата колекция от качествени волейболни топки ще намерите в магазините http://solarshop-bg.com/ . Място, което със сигурност ще удовлетвори и най-претенциозните посетители. А след като изберете правилната волейболна топка ви остава единствено да се наслаждавате на тази чудесна игра.

 

2
Фитнес уред велоергометър
Кухните по поръчка стават все по луксозни