Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (344 words)

Ерик Споелстра подписа нов договор за треньорския пост в Маями Хийт

Ерик Споелстра подписа нов договор за треньорския пост в Маями Хийт

След като Споелстра успя да класира два пъти подред отбора на Маями Хийт до титла в най-престижната световна баскетболна лига

След като Споелстра успя да класира два пъти подред отбора на Маями Хийт до титла в най-престижната световна баскетболна лига – НБА, той получи нов договор и остава  за неопределено време в клуба. От ръководството на Хийт отказват да оповестят допълнителна информация по контракта, но той със сигурност е с доста добри условия и за двете страни – най-вече за Споелстра.

Припомняме Ви, че Националната баскетболна асоциация е създадена преди повече от 60 години в далечната 1946 година в Ню Йорк. Първото име на надпреварата е Американска баскетболна асоциация, а актуалното си име получава след три години, когато се слива в едно с Националната баскетболна лига. НБА се състой от тридесет отбора, като двадесет и девет от тях са от САЩ и един представител на Канада.

Ерик Споелстра е сравнително млад треньор със сериозни успехи в кариерата си. Начело на „горещите” кариерата му бележи своя връх, като отново ръководения от него отбор е сочен с най-голям шанс за спечелване на предстоящия сезон. Според http://sportbul.net/ и справка на коефициентите от водещите букмейкъри шансовете на Маями Хийт за нова титла са оценени с коефициент от 3,00, докато примерно за Спърс това да се случи се оценява с над 10 коефициент!

Пат Райли – президента на Хийт дори не дочака стария договор на Ерик да изтече и бързо е направил предложение, на което явно Ерик не е успял да устои. Този ход обаче не изненадва, тъй като за последните три години Ерик доведе Хийт до три финала, спечелвайки два от тях.

Едно от най-забележимите постижения на специалиста е миналогодишната серия от двадесет и седем поредни победи!

Маями Хийт е основан през далечната 1988 година,  когато НБА се разширява и към лигата се присъединяват Хихт и Хорнетс. След влизането в НБА, Хийт няколко години подред не успяват да постигнат нищо и са редовни в дъното на класирането. Техния подем се забелязва четири години след това, когато Маями Хийт успяват да достигат до плейофи, но Чикаго Булс ги побеждават!

1
Дамски бижута за всеки вкус
Експресен превод от АРТО
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location