Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (427 words)

Коремни преси с тежест

Коремни преси с тежест

Ако получавахме по една монета за всяко безполезно повторение на упражнение за коремните мускули, което сме виждали, щяхме да сме милионери.

Ако получавахме по една монета за всяко безполезно повторение на упражнение за коремните мускули, което сме виждали, щяхме да сме милионери.

Повечето хора прекарват много време в трениране, но когато става въпрос за средната част на тялото повече не означава задължително по-добро.

Многото повторения няма да направят тези коремни мускули такива, каквито искаме. Въпреки че чистото хранене и ниският процент подкожни мазнини са ключови фактори за пресата, мускулната хипертрофия е истинското решение. Момчетата грешат, когато мислят, че коремните мускули се различават от всяка друга мускулна група. Те тренират гърди и бинспс, за да станат по-големи, използвайки по 8-12 повторения, докато за корем правят 50-100 коремни преси, като мислят, че така ще извадя и шестте си плочки. Поради някаква причина забравяме правилата на прогресията. Вмссто да правиш повече упражнения на коремни мускули, опитай да добавиш тежест към упражненията. Всеки мускул в човешкото тяло реагира по един и същ начин. Увеличи натоварването, което ще направи мускула по-голям и тези толкова трудни за показване коремни мускули ще станат видими.

Ако си правил стотици коремни преси седмично в усилието си да изваеш средната част на тялото, време е да добавиш малко тежест към тренировката си за коремна преса. Изпълнявай дадената по-долу про¬грама два пъти седмично с възможно най- голямото съпротивление, с което можеш. Забележи обаче, че последните две упражнения не са с тежест. Тъй като коремните мускули вече ще бъдат уморени от първата част на тренировката, няма да се нуждаеш от допълнителна тежест, за да стигнеш до отказ при 8-10 повторения. Забави темпото при тези упражнения, за да увеличиш повече трудността. Скоро ще бъдеш един от малкото хора в залата, които тренират правилно коремните мускули.

Коремни мускули с еластични ленти

В испанско изследване са използвани коремни преси с много бързо темпо, за да се докаже, че така се увеличава мускулната ак тивност на всички основни коремни мускули, особено косите. Друг начин за включване на бързи повторения в тре нировката за коремни мус кули е чрез използване на еластични ленти. Те оси гуряват линейно промен ливо съпротивление. Или казано с други думи-колко то по-далеч разтягаш лен тата, толкова повече съ противление осигурява тя. Това означава, че трябва да съкращаваш по-силно мускулите и да включваш повече мускулни влакна. Така може да се движиш по-бързо и по-експлозив но, отколкото при обикно вените свободни тежести. Три супер упражнения с ленти за горна, долна част на корема и коси коремни мускули са коремни преси с ленти от стоеж и повдига не на колене с ленти.

12
Как да изберем най-добрият партньор за счетоводно ...
Обикновени серии за начинаещи във фитнеса
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location