Размер на шрифта: +
13 minutes reading time (2590 words)

Бетфеър - Борса за залози

aef07ea0b48a5a7e082283d24b1822bd

Betfair вече има лиценз за България. Това означава, че можете да влизате лесно в сайта им, тъй като предлаганите от компанията дейности са достъпни за клиенти от територията на страната. Освен спортната борса, която на английски се нарича Exchange, Betfair предоставя и секция Спорт, на английски наричана Sportsbook.

На спортната борса можете да задавате коефициенти и да наддавате, залагайки За и Против. Така на борсата ще се изявявате както като играч, така и като букмейкър. В секцията Спорт правилата са както за останалите букмейкъри. Но и в едната, и в другата секция можете да ползвате редица изгодни оферти, промоции и бонуси.

Български лиценз

Betfair получи лиценз от Държавната комисия по хазарта. Компанията е платила на комисията за два лиценза. Единият лиценз е за онлайн залагания, върху резултати от спортни състезания, както и върху конни състезания и състезания с кучета. Вторият лиценз е за онлайн залагания за игри в казина. Така че можем да очакваме да предлагат както спортни залози, така и и онлайн казино игри, а може би можем да очакваме да предложат и покер.

Съгласно Мерките за отговорен хазарт на Европейския комитет за стандартизация, и член 10 а от Закона за хазарта, за онлайн хазартни игри организаторите им дължат годишна такса от 50 000 лева. Betfair е с регистрирана компания Polco Limited, която притежава лиценз от Малта.

Betfair предлага за България сайта за редовни залози, където можете да откриете много възможности за залагане, също така имате и на разположение и борсата им за залози.

Структура на сайта на Betfair

Структурата на сайта е много удобна. От менюто можете лесно да навигирате в отделните секции. Чрез Опции за показване можете да изберете подреждането на началната страница. Спортовете са представени директно.

В средата ще намерите информация за най актуалните спортни събития в различни спортове – или секцията Спортни акценти.

Вдясно ще намерите най-популярните залози за този ден, както и секцията Залози на живо.

От сайта можете да изтеглите и мобилното приложение. То се предлага за iOS и за Android мобилни устройства.

Регистрация

За да използвате Betfair, трябва да се регистрирате. Първата стъпка е правилното попълване на регистрационната форма. Това ви гарантира безопасността в дейностите при използването на сайта, както и безпроблемността на вашите плащания. Затова трябва правилно да отговорите на всички въпроси, които ще ви бъдат зададени в процеса на регистрацията.

Стъпки при регистрацията

Когато отворите формата за регистрация, горе вдясно ще намерите бутона Отвори сметка. След като отворите сметката, трябва да въведете данните си. Важно е да въведете името и фамилията си на латиница така, както са изписани на картата ви, ако ще използвате карта за плащания. Обърнете също внимание на дължината на паролата. Тя трябва да съдържа най-малко осем знака, които да включват букви и цифри.

Следващата стъпка е изборът на валута. Ако ще ползвате карта Visa, трябва да посочите валутата за нея, за да си спестите бъдещи загуби от преобразуване на валута.

Ще видите поле Промо код. Тук по подразбиране ще бъде въведен код ZBG101. С него ще получите бонус от Betfair, размерът на който е 30 евро (или еквивалент на тази сума в друга валута). Ще получите бонуса след първите залози. По-надолу в специален раздел ще разгледаме бонусите, предлагани от Betfair.

След попълване данните ви препоръчваме отново да ги проверите, а след това е време да натиснете бутона Съгласие и отваряне на сметка.

Сега трябва да изчакате да получите от Betfair имейл с линк, чрез който ще потвърдите регистрацията.

След това е време да влезете в профила си, използвайки избраните потребителско име и парола, и да започнете залаганията.

СЕКЦИИ В САЙТА НА BETFAIR

Секция Спорт

В тази секция ще намерите над 26 вида спорт, върху които можете да осъществявате залози. За всеки вид спорт, например за футбол, можете да отворите прозорец, който ще ви покаже какви срещи се играят в момента и какви срещи предстоят. Можете и да използвате бутоните за съответните шампионати и за очакваните срещи за конкретния ден. Можете и да търсите за срещи, които ви интересуват. Показани са и най-популярните спортове, за които се правят редовни залози. Навигацията е лесна и безпроблемна.

Особено вълнуващо е да правите вашите залози на живо, тъй като ще наблюдавате дадената среща в реално време и също в реално време ще залагате. Ще виждате кой отбор владее топката в момента, съответните корнери, ъглови удари и др. За залагането ще ви помогнат и коефициентите, които се променят в зависимост от текущия резултат. Можете да намерите коефициентите вдясно.

В секцията Отидете на живо ще ви пренасочат към нова страница. Тук ще избирате между три опции: Изглед от мача, Статистика на мача, Гледайте на живо. Последната опция ще бъде достъпна, ако вече имате създаден акаунт към Betfair и сте влезли в него. Тук можете да използвате един от вариантите за залагане на живо за дадена среща. Залаганията са с високи коефициенти. Предложенията за залози са конкурентни на тези, предлагани от водещите букмейкъри, като например Efbet, който също вече има лиценз за България.

Ще намерите и спортове, които не са много популярни и не се предоставят от повечето букмейкъри, като американски футбол, конни надбягвания, хокей и др. Тук ще намерите и коефициенти и залози за финансови пазари, светски и политически събития, които предстоят

Спортните залози в Betfair получават високи коефициенти, които се характеризират и със стабилност. Офертите включват мулти залози, оферти с връщане на парите (money back), както и бонуси, например бонуса безплатен залог, информация за който ще намерите по-долу. Множеството спортове, включени в сайта на Betfair, са причината играчи от много страни, включително и българи, да избират Betfair за залозите си. Както вече споменахме, застъпени са не само основните, комерсиални спортове, но и по-малко известните. Ето списък на спортовете, върху които можете да правите залози с този букмейкър:

 • футбол
 • волейбол
 • баскетбол
 • хандбал
 • шахмат
 • тенис
 • хокей
 • крикет
 • голф
 • атлетика
 • американски футбол
 • моторни спортове
 • ММА
 • зимни спортове
 • бейзбол
 • плажен волейбол
 • дартс
 • снукър
 • колоездене
 • ръгби лига
 • ръгби съюз
 • австралийски правила
 • надбягвания с хрътки
 • келтски игри

Секция Спортна борса

В Спортната борса на Betfair можете да залагате като играчи, а също и За и Против.

Отляво ще откриете менюто с основните спортове, които се поддържат от спортната борса на Betfair. Когато изберете спорт, ще се появи меню с подробна информация, предоставена от борсата. В частта от менюто за футбола ще видите информация за срещите, които се играят в момента, както и срещите, които предстоят. След като изберете среща, ще видите всички възможни залози, които вие ще можете да направите върху тази среща.

Борсата за залагания на живо предлага залагания За и Против. Ще можете да правите залагания в реално време. За вас системата на Betfair ще предостави подробна статистика за всяка среща. Можете да видите статистиката, като само кликнете веднъж.

За всяка провеждана среща в раздела На живо при избор на срещата се отваря прозорче с подробна информация. Така във всеки момент ще можете да получите необходимата информация, за да направите своя залог. С интерфейса на спортната борса на Betfair лесно могат да работят и начинаещи играчи. Тя няма аналог в спортните залози по удобство и подробност на информацията.

Спортната борса ви дава възможност за едновременно действие и като букмейкър, и като играч. От една страна, като букмейкър ще определяте залозите. От друга страна, ще бъдете играч на борсата. Играещите правят своите залози За и против. В края Betfair ще вземе комисиона и от едните, и от другите.

Пазарът на борсата зависи от интересите на играчите. Така се формират коефициентите. За основните спортове броят на залозите е голям, така че залозите и коефициентите се разменят. При по-малко популярните спортове, при които няма и такъв голям брой срещи, залозите коефициентите са по-малко на брой.

Можете да видите сумите, налични за коефициентите, предлагани в момента. За целта трябва да намерите вдясно Най-популярни залози. Тук ще видите също така върху кои срещи и събития са заложени най-големи суми и върху кои има малки или никакви залози. За някои спортни срещи ще видите наличните на много големи суми – те са залози, разменени между играчите. Това е размяна между така наречените хазартни търговци. За да видите, дали за дадена среща ще има налице опция за търговия In Play, можете също да проверите това тук. Чрез тази търговия опитните играчи могат да постигнат много големи печалби.

След като определите своя коефициент, срещу който ще поканите да играят другите играчи, трябва да потвърдите избора си. След потвърждаването и маркирането на коефициента ви вашият залог ще бъде вече активен. Можете да направите определянето на коефициента и потвърждаването му в мобилната версия на Betfair.

Фиш за залози в Betfair

Това е електронен фиш, който ви показва в реално време маркираните от вас срещи, върху кои сте направили залози, как се променят коефициентите. Фишът ви помага да се ориентирате, като пресмята сбора на коефициентите от срещите, които сте маркирали, преди да направите залог. Той ще ви покаже и вашата потенциална печалба при залагане с посочените коефициенти. Във фиша можете да намерите опцията за Cash Out, Price Rush или оферта ACCA EDGE.

С електронния ви фиш за залози в Betfair ще спестите време и ще получите ценна информация, за да се ориентирате какви залози да направите.

Получаване на по-висок коефициент с Price Push

В Спортната борса на Betfair можете да получите Price Push: увеличени коефициенти за срещите, върху които вече сте направили залагания, а заедно с това и по-големи шансове за печалба. По-високите коефициенти ще бъдат изписани във фиша ви за залози.Няма вариант да получите по-ниски коефициенти с тази опция.

В менюто ще намерите бутона Price Push. При отварянето на раздела ще можете да проверите дали имате получен по-висок коефициент. Друг начин да направите това е чрез акаунта ви, в частта Моите залози.

За да получите предложение от типа Price Push, трябва дасте направили само единични залози. За комбинации не се получава такова предложение. Предложението важи и за залози На живо. Трябва обаче да споменем, че в зависимост от държавата, от която е направена регистрацията, някои играчи могат да бъдат ограничени относно Price Push.

Опция CashOut за спиране на залога

Когато видите, че дадената среща няма да бъде успешна, можете да спрете залога си с опцията Cash Out. Можете да изберете Cash Out през електронния ви фиш, който ще намерите в дясната част на сайта на Betfair. Просто маркирайте няколко срещи и във фиша към някои ще се появи оранжева икона за Cash Out на разположение. Така ще видите за кои срещи е активно спирането на залог, дори преди да сте заложили. С Cash Оut ще избегнете риска от изгубване на цялата заложена сума.

Има два случая, в които ви препоръчваме да използвате Cash Out:

 • В случай че повечето от селекциите ви са успешни и очаквате печалби от някои срещи, за да вземете цялата печалба. С Cash Out ще можете да се подсигурите от загуби преди последните срещи да са приключили. С тази опция сумата ви ще бъде по-малка, отколкото без използване на Cash Out, но тя ви предлага застраховане от големи загуби.
 • ·Ако почти всички срещи, на които сте заложили, се развиват неблагоприятно и е време да се подсигурите със стопиране на залога си. Сумата, която ще получите, ще е много по-ниска от първоначално заложената ви сума. Но с Cash Out ще се подсигурите от изгубването на цялата сума.

При cash out на фиша ви, можете да спрете залога си, дори и да сте получили Price Rush. При изчисляването на предложението за cash out Betfair ще вземе по-високите коефициенти, предложени с Price Push.

Предложението ACCA EDGE за кешбек

С това предложение вашият залог ще бъде върнат, ако една от срещите, на които сте заложили, се окаже неуспешна. За да можете да получите това предложение, трябва да направите залог върху няколко срещи, минимум три, без значение на кои спортове и пазари ще заложите, дори можете да заложите На живо. Няма да има и изискване за минимални коефициенти.

За да получите предложението ACCA EDGE, трябва да добавите в електронния си фиш няколко срещи и ще видите оранжевата икона Edge. Трябва да маркирате Постави ACCA EDGE. След активирането на иконата трябва да направите залога. Ако една от тези добавени срещи се окаже неуспешна, ще получите обратно залога си в кеш.

Мобилна версия и мобилно приложение

Мобилната версия на Betfair е удобна, с предимството да засича автоматично големината на екрана на даденото мобилно устройство, за да се пригоди към нея. С нея можете да не ползвате мобилното приложение на Betfair. Така ще правите вашите залози директно на сайта.

Мобилното приложение е за мобилни устройства с iOS и Android. С него можете да виждате цялата информация, която ви е необходима за залагането.

Както мобилната версия, така и приложението са с лесна навигация. Приложението ви предлага залози на Живо, както и повечето опции за залагане, които можете да използвате при основната версия на сайта. За регистриране от мобилно устройство можете да получите бонус 30 евро за раздел Спорт или 20 евро за раздел Спортна борса.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти е на високо ниво в Betfair. Помощният център, с който може да се свържете от линка Помощ горе вляво, до логото на букмейкъра, е на ваше разположение. Линкът е към адрес bg-betfair.custhelp.com.Тук са включени отговори на често задавани въпроси, а можете да използвате и търсачка за по-бързо намиране на необходимия отговор.

Можете да се свържете и с отдела за клиенти, на специалния телефон за клиенти от България: 00359 2491 7755, за да получите отговори на български език, чрез имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или използвайки възможността за чат на живо. Ще ви отговорят бързо с информация по същество, за да решите възникналия проблем.

Регистриране в Betfair, депозиране и теглене

Можете да се регистрирате за минути, като попълните основната информация. Ако имате въпроси, можете да се свържете с отдела за поддръжка за консултации. Трябва да проверите какъв е минималният депозит за начина на депозиране, който сте избрали. За кредитни и дебитни карти той е 10 евро, за PayPal – 5 евро, за Neteller – 12 евро.

Както за депозиране, така и за теглене можете да избирате сред методите, предлагани от Betfair:

 • кредитни и дебитни карти
 • електронни портфейли – Moneybookers, Neteller
 • банков трансфер
 • бърз банков превод
 • Paysafecard
 • WebMoney
 • Western Union
 • чек
Партньорска програма

Партньорската програма дава възможност на Betfair да работят с множество онлайн партньори, собственици на онлайн портали и други сайтове. Кандидатите трябва да уточнят как ще рекламират букмейкъра. Одобрените кандидати получават достъп до системата, свързана с афилиейт платформата за партньорски системи на Income Access. Партньорският сайт има и версия на български език. В афилиейт системата партньорите могат да генерират своя уникален код за използване в рекламните материали.

Ако станете партньор на Betfair, началната ви комисиона е 30% от изиграната сума от играчите, регистрирани чрез линковете ви. Освен това ще имате пожизнена комисиона за всеки от играчите, които вие сте препратили. Ще получавате комисиона за всички раздели – Спорт, Борса, Казино и т.н.

История на Betfair

Betfair е основан във Великобритания през 1999 година. Това е случайна среща, на която е създадена една от най-големите букмейкърски компании в Европа. Началото, с което започват двамата основатели, е Спортна борса; един от тях е професионален хазартен играч, а другият от лондонското Сити. Началните залози са малки, но за няколко години борсата се утвърждава като предлагаща възможността за търгуване. До 2004 г. приходите на компанията превишават 50 милиона британски лири. След добавянето на Покер и казино и непрекъснато разширяване на дейността си, през 2013 г. Betfair добавя и Sportsbook и я интегрира с Борсата за предоставяне на вълнуващи възможности за залагания.

 

1
Непродадена малка черна рокля
Кратка история на автостъклата и как можем да ги п...