Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (446 words)

Първи стъпки в фитнес залата

Може би всеки млад човек в мечтите си би искал да има красива жена, със спортна и атлетична фигура. За съжаление няма друг начин да придобиете мускули и да създадете привлекателен вид, без да тренирате.

Може би всеки млад човек в мечтите си би искал да има красива жена, със спортна и атлетична фигура. За съжаление няма друг начин да придобиете мускули и да създадете привлекателен вид, без да тренирате. Разбира се, малко вероятно е да изглеждате като Арнолд Шварценегер, тъй като той, в допълнение към тежките тренировки, е приемал много силни анаболни стероиди, но да оставим това на страна, всеки има шанс да изглежда добре дори и без прием на спортни стимуланти. Основното, което трябва да направите е да влезете във фитнес залата и да разучете първите стъпки към тренировките.

Информация от опитни спортисти - ключът към успеха.

Във фитнес залите присъстват много сезнакойвци, който могат да ви подведат, че за 1, 2 или 3 месеца можете да постигнете страхотен успех, но не е съвсем така. Първите стъпки във вашето обучение не идват толкова лесно. Така че първоначални резултати могат да придобият хора, който са физически надарени от природата, но тези хора са много малко. След като влезе във фитнес салона не допускайте най-голямата грешка, който правят повечето начинаещи, незабавно започват да вдигат тежки щанги с максимално тегло. Него правете, дори ако сте си закупили някакви спортни стимуланти. Това не е правилно! Вашите мускули са в състояние да вдигнат тежко, но сухожилията и ставните връзки, с които мускулите са прикрепени към ставите няма да бъдат готови да издържат на статично натоварване, и могат да възникнат травми, разкъсване на сухожилията, увреждане при хрущяла на ставите или и по-лошо.

На първо място е необходимо да подготвите вашите стави и сухожилия за тренировка, като постепенно ги подготвяте за високи натоварвания. Започнете раздвижването на мускулите постепенно в по-малки мащаби. Арнолд Шварценегер, пише в автобиографията си за това как без подгряване е направил силна тренировка и на следващата сутрин, едва се е измъкнал от леглото и дори не е можел да си направи закуска, заради силната мускулна треска в мускулите. Препоръчваме ви това да го пропуснете, трябва всичко да става постепенно.

При първата тренировка започнете с много леки тежести, след месец леки тренировки трябва да измислите алтернативни за разделяне на тренировките от при определени мускулни групи, т.е. един ден се тренират ръцете, раменете и гърдите, и на другия ден, краката, гърба и пресата. И най-важното нещо в тренировките е тяхната редовност! Това е единственият начин да се постигнат желаните резултати! Най-добрата графика за начинаещи - два или три пъти седмично, така че първия месец тренирайте мускулите леко, за да могат да се възстановят и съответно да започнат да растат по-добре!

2
Дамски чанти
Мнения по референдума на Слави Трифонов