Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (391 words)

Какво трябва да правят децата в ранна възраст­­?

Хората имат различни виждания за това, какво трябва да правят децата в ранна възраст.

Хората имат различни виждания за това, какво трябва да правят децата в ранна възраст. Някои от тях смятат че, децата трябва да започнат  тяхното редовно обучение още от 3-4 год. в занималня и да прекарват по-голяма част от времето си в учене. Други вярват, че за малките деца е все още време да играят. И двете виждания са базирани на съответните причини.

Тези които са в защита на това че, на децата им е време да играят, твърдят, че децата в ранна възраст са твърде млади , за да фокусират вниманието си върху ученето.Техния мозък, може би не е готов за сериозно учене, като схващането и запаметяването на учебния материал.Тези хора са частично прави , вярно е че малките деца трудно се концентрират. Тяхното внимание върху даден предмет продължава не повече от 15мин., но ние можем да организираме  курсове за по-кратък период, нали? И можем да променяме изучаваните предмети. Чрез поставянето  им да учат, малките деца са ангажирани с учене, а не с играене.

Тези, които са за ранното начало на редовното обучение на децата в занималня или детска градина, вярват че, като ги поставим да учат, децата могат да развият добри навици на учене, а за процеса на учене помага развитието на умствените способности на децата, като способността да запомнят, способността да разбират  и правенето на прости изчисления. Навикът за учене и любовта към ученето на децата е от голямо значение за младежите, защото тези две неща установяват звуковата основа за тяхното бъдещо обучение. Детският ум няма същото количество информация, както възрастния ум и зависейки от възрастта на детето то варира.Най-добрия начин да общуваш с детето е да слезеш на неговото ниво и да го гледаш в очите. Когато един родител се занимава с детето си на детско ниво, ще успее по-добре да привлече неговото внимание и няма да е нужно да крещи из цялата стая.

Започването на редовното обучение на децата в ранна възраст в детска градина или занималня е в полза на малките деца, много повече от това да ги оставим да играят през повечето време. Един добър навик се нуждае от дълго време за да развие втора природа.По-важното е че, по-добре да развиеш един добър навик, преди лошия.Също така любовта към ученето трябва да се вкорени, преди любовта към играта да е установена.

2
Съвети при покупка на употребявани коли
Ключарски отговорности