Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (319 words)

Без дискриминация на работното място

За да се постигне работното място да място без дискриминация, както за жените

За да се постигне работното място да място без дискриминация, както за жените, така и за мъжете работодателите трябва да отчитат различията сред служителите, свързани с биологични, семейни, културни и полови различия.

Биологичните сексуални различия не трябва да се използват погрешно, за да оправдаят по-добър професионализъм.

Въпреки, че няма много психологически различия между жените и мъжете, които да са доказани научно се предполага, че мъжете имат по-високо самочувствие и увереност и че жените са по-емоционални.

Различията между двата пола в областта на образованието, социализацията и възпитанието
може да доведат до различия в начина, по който те биха постъпили при заболяване на работното място – напр. склонността да се вземе отпуск по болест или да се търси друго лечение.

Проучвания, главно от страните с високи доходи на глава на населението показват, че по-голямото участие на жените в платената заетост не само укрепва социалния им статус и
тяхното индивидуално и финансовото състояние, но също така е полезно
на тяхното психическо и физическо здраве.

Същото важи и за мъжете. Безработицата може да доведе до скъсяване продължителността на живота. Сред руските мъже, продължителността на живота намалява с 6,5 години между 1989 и 1994 г., вероятно в резултат на повишената безработицата, което води до увреждащи здравето поведения, като тежка консумация на алкохол, тютюнопушене и насилие.

Работа извън дома е важен източник на социалното подпомагане и самочувствие. Въпреки това по всеобщо наблюдение, работните места, особено тези на жените в страните с ниски доходи на глава от населението, излагат жените във вредна работна среда.

Трудова медицина е упражнявана от държавите, за бъдат контролирани работодателите, че осигуряват нормални и безопасни условия на труд!

Според Международната организация на труда всяка година около 2,2 милиона мъже и жени умират от свързаните с работата им наранявания и заболявания. Освен това, всяка година при около 160 милиона мъже и жени се появят нови случаи на леки заболявания, свързани с работата им.

3
Alfa Romeo Giulietta – за млади шофьори
Избор на проект от Проект.бг
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location