Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (378 words)

Марокански стил на обзавеждане на баня

През последните години мароканският стил се превърна в един от водещите при стиловете на обзавеждане на модерната баня.

През последните години мароканският стил се превърна в един от водещите при стиловете на обзавеждане на модерната баня. Той е изключително разкошен и елегантен. С характерните си свежи цветове, шарки и мотиви този стил превръща банята в екзотично кътче, подходящо за релакс.

Мароканския стил на обзавеждане се отличава с изключително вълнуващи и красиви принтове и цветове. Благодарение на ярко сините плочки за баня ще можете да принесете средиземноморско усещане и много естетичен вид. Ако искате да предадете екзотичен привкус на цялата атмосфера, може да използвате дървен навес на тавана или други орнаменти, както и малко килимче с ориенталски принтове.

Мароканският стил се съчетава перфектно с испански колониален, за който са характерни всички земни цветове, мотиви и текстури, които са заимствани от културата в Северна Африка. Към средиземноморската атмосфера на мароканския стил се допълват идеално плочки за баня в бежови и кафяви тонове, както и вана, която да бъде изградена в ниша, чийто свод е куполовиден.

Можете да постигнете неповторимо средиземноморско усещане като комбинирате ярко оранжево и тюркоаз. Тази комбинация е направо изумителна. За целта можете да използвате синьо- зелени тонове за стените на банята, а останалото да бъде в оранжево. Добре е ваната да бъде повдигната на малко по-високо ниво. За допълване на визията можете да поставите декоративно килимче в по-свежи и ярки цветове пред мивката.

Мароканският стил се съчетава перфектно с луксозни модерни интериори. Добро допълнение са прозорци с красиви арки и гравирани решетки. По този начин се постига неповторима визия. За повече пленителност заложете на белия цвят и така орнаментите няма да бъдат натрапчиви.

Прозорците и огледалата също играят важна роля в обзавеждането на банята. За да направите това помещение впечатляващо, те трябва да бъдат подходящо оформени. За рамките на огледалата най-подходящи са форми, които са характерни за този стил.

За да създадете наистина уникална атмосфера, заложете на осветителни тела под формата на фенери. Те ще създадат неповторим светлинен ефект върху стените благодарение на ажурната си повърхност и едновременно с това ще ви донесат усещане за простор и спокойствие.

Можете да предадете на банята си марокански стил и само с няколко щрихи като използвате завеси с марокански принт, а за акцент добавите няколко декоративни предмета.

Вижте повече на:http://www.keramo-bg.com/aksesoari-za-bania

1
Масажен център в София – FIZ.bg
Яки персонализирани подаръци за завършване
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location