Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (567 words)

Английски по приятния начин

Английски по приятния начин

Кои: Всяка сутрин, когато времето е хубаво или поне поносимо, холандката Фемке Бекс идва до школата за езиково обучение Excellence в София с колело.

Кои: Всяка сутрин, когато времето е хубаво или поне поносимо, холандката Фемке Бекс идва до школата за езиково обучение Excellence в София с колело. Изминава пътя от жилището си в Лозенец като внимава в софийския трафик. Другата соб- ственичка на Excellence – англичанката Каролайн Флечър се придвижва с градския транспорт. Двете се запознават преди 4 или 5 г., когато работят като преподаватели по английски към Британския съвет в София. Постепенно решават, че искат да направят собствена школа и това се случва преди 2 години. Фокусът е върху практическите аспекти на езика. Не искаме нашите курсисти да научат цялата граматика от учебниците, а да не могат да си купят един хляб в Англия, казва Фемке.

Къде: в красива софийска сграда, построена през 1924 г., на ул. „Искър“ 36. Езиковата школа Excellence заема последните два етажа, ремонтирани с любов към детайлите, разказващи миналото на сградата и с мисъл за удобството на курсистите. Как: в групи максимум по 8 души. От абсолютно начинаещи до напреднали – нивото се определя след тест и консултация с преподавател при записване – особено важно е да се разбере какво иска да научи конкретният човек. В часовете се говори само на съответния език, но поради лекота на пре- подаване това за никого не е проблем. Работи се с учебници на Cambridge, Oxford и Longman.

Кога: курсове има през целия ден – първият започва в 8,30, по- следният – в 19,45, което позволява максимално съобразяване с възможностите на курсистите. В школата може да се за- пишете и за индивидуално обучение. Учебната година започва на 19 септември. Един модул трае 3 месеца, заниманията са 2 пъти седмично - между понеделник до петък, по 2 учебни часа.

Какво още: курсове по холандски и български за чужденци. Фемке смята да подобри българския си на този курс. Предлагат се курсове за корпоративни клиенти, по юридически английски и подготовка за Cambridge FCE и CAE, ТOEFL и IELTS.

Атмосферата на двата етажа на Excellence е приятелска и някак университетска – без натягането в училище, с доза артистизъм, който се подсилва от силно застъпения игрови момент в часовете. Преподавателите владеят езика безкомпромисно, в повечето случаи са и негови носители. Всички имат международен сертификат за преподаване на езици. Стаите са оборудвани с бяла интерактивна дъска, чувствителна на допир, която е с възможностите на компютър. С нея може да се запазват и принтират записки, да се представят мултимедийни материали. Прозорците на стаите „влизат“ в централната градска част с типичните фасади, вътрешни дворове и дори златно кубе от „Невски“. Балконите са прекрасни и да, – са единственото място, където може да се пуши. По време на курсовете се развива умението да се говори, но и да се чува езикът. Фокусът е хората да се научат да комуникират – устно и писмено. Искаме нашите курсисти да се научат да говорят без страх от грешки. Не ги прекъсваме, за да им кажем: тук не го каза правилно. Ако грешките са важни за обучението, ги комен- тираме след това, казва Фемке. Курсистите получават сер- тификати от А1 до С2 според Общата европейска езикова рамка. Сертификатите служат като ориентир в целия свят. Ако кажеш, че си завършил Английска гимназия в София, това в чужбина няма да говори нищо на никого, казва Фемке. Но ако имаш сертификат за C2, о!... дали и Шекспир е знаел толкова английски?

1
Вила Белвю в Керамоти - комплекс с високо ниво на ...
Входна врата за къща
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location