Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (333 words)

BMW 6 Series – спортното купе в каталога на марката

Шестата серия, която немският автомобилен производител BMW предлага на своите клиенти е по идея, реализирана още преди повече от 30 години.

Шестата серия, която немският автомобилен производител BMW предлага на своите клиенти е по идея, реализирана още преди повече от 30 години. Първият модел E24, който започва своето производство през 1979 година е заимстван от 7-мата серия на BMW. Тогавашната реализация и разработка на автомобила не била особено одобрена от клиентите и производството на моделната серия е прекратено през 1989 година.

14 години по-късно, през 2003 година, немските автомобилни инженери от BMW възраждат проекта за 6-та серия с новия си модел на пазара. Моделите Е63 и Е64 се оказват доста харесвани и са продадени над 30 000 бройки през 2004 година. Макар и не особено внушителната цифра на продажби, това са достатъчен брой клиенти за класа, в който се реализира автомобила.

BMW F06, F12 и F13 – най-новите предложения в серията

Нетипично за спортен автомобил от този клас, от BMW са добавили и дизелов агрегат. 3 литровият дилезов двигател, с който се предлагат последните модели от 6-тата серия на марката разполага с 313 конски сили. Естествено автомобила се предлага с 3.0 и 4.4 литрови бензинови двигатели. Както всеки съвременен спортен автомобил, BMW предлагат и задвижване на четирите колела – xDrive.

Ускорението на автомобила до 100 км/ч се случва за мигновените 5,7секунди, като се има предвид, че това е базов модел с най-малкият бензинов мотор. Ускорението става още по-бързо с по-големият бензинов двигател – 4,9 секунди.

Сервизни посещения и поддръжка

Както високият клас автомобили – BMW 7-series, Audi A8 и други, така и спортните автомобили се нуждаят от солидна поддръжка. 6-тата серия на BMW е най-спортното купе, което предлага марката до момента. Независимо дали поддръжката на автомобила се извършва в оригинални или неофициални сервизи, то автомобилният техник се нуждае от голямо количество ръчни инструменти. Освен големият брой инструменти, те трябва да отговарят на стандарти за качество. Такива продукти предлагат марката TOPTUL на българският и световен пазар.

Статията е подарък от webselo.com - копирайтинг услуги.

1
Правилен избор и съчетание на бижута Сваровски
Колко са евтини бижутата Сваровски?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location