Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (536 words)

ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНОТО ОТОПЛЕНИЕ

При използване на инфрачервени нагреватели можем да си позволим да намалим температурата в помещението с няколко градуса ..

Инфрачервените нагреватели пестят електроенергия

При използване на инфрачервени нагреватели можем да си позволим да намалим температурата в помещението с няколко градуса, но "чувството" за температурата не се променя, тъй като намаляването на температурата на въздуха ще се компенсира от излъчването.

  Хората ще чувстват повече топлина, поради прякото поглъщане на енергия директно от инфрачервения нагревател. Понижаването на температурата с 1 градус може да ни даде до 5% икономия на енергия!

Инфрачервените нагреватели са единствените видове нагреватели, които позволяват отопление на определена зона или място в помещението.

В случай на зонално отопление в различни части на помещението може да се поддържа режим с различни температури. Например, ако работните места са на значително разстояние едно от друго, в помещението не е необходимо да има една и съща температура навсякъде в него. Дори от гледна точка на комфорт, различните работни ситуации изискват различни температури.

По-ниската цена на електроенергията през нощта може да се използва за акумулиране на топлина от стените на отопляваното помещение. Отоплението в тези часове не води до претоварване на електрическата мрежа. Количеството на смущения в електрозахранването също може да бъде намалена.

При използване на традиционни отоплителни системи ние се сблъскваме с факта, че температурата на въздуха варира във височина - системата има висок температурен градиент.

Инфрачервените нагреватели позволяват да се избегне това неравномерно разпределение на температурата, тъй като не се нагрява въздухът, а повърхностите на твърдите предмети. Не съществува прекомерна  разлика в температурата между пода и тавана, което позволява постигане на 15-40% икономия на ел. енергия.

Температурен градиент (° C / m - повишаването на температурата на единица височина) - много нисък при използване на устройства с инфрачервени лъчи: приблизително 0,3 ° C / m. При отопление с помощта на горещ въздух или конвекция имаме значително по-високи температурни градиенти - 2,5 и 1,7 ° C / m

Стъклото не се явява "прозрачен" материал за лъчистия поток, така че няма загуба на лъчиста енергия.

 Инфрачервените нагреватели увеличават комфорта в помещенията

Стоенето в зона с ниска топлоизолация (например, близо до прозорец) ще предизвика дискомфорт. Инфрачервените нагреватели монтирани в тези области ще компенсира загубата на топлина и ще осигури желания комфорт.

Работата на инфрачервения нагревател не предизвиква циркулация на въздуха в помещението, което гарантира отсъствието на прах.

Нагревател, монтирани в близост до прозорец блокира движението на студен въздух и осигурява комфортен престой до него, поради прякото поглъщане на топлина енергия.

Предметите, които са в обхвата на инфрачервени нагреватели ще имат температура малко по-висока от температурата на въздуха. Допирът с тях не предизвиква дискомфорт.

Съвременната електроника за управление на режима на работата на инфрачервените нагреватели в импулсен режим, поддържа температурата на постоянно ниво благодарение на топлинната инертност на нагретите повърхности. Фината настройка избягва пилеенето на излишен капацитет и осигурява характерна "мекота" на отоплението.

Поради намалената турбулентността на въздуха в помещението е ограничена циркулацията на прахови частици, като по този начин се намалява риска от възможна поява на различни заболявания: астма, възпаление на лигавиците, и т.н.

 Поради увеличаването на температурата на стените се намалява възможността за появата на конденс; като същевременно влажността на въздуха не се променя значително. По този начин се намалява вероятността от поява на мухъл и плесен по стените.

2
Японски климатици – оптималното съотношение цена-к...
ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ НАГРЕВАТЕЛИ
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location