Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (424 words)

ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ НАГРЕВАТЕЛИ

На първо място, следва да се отбележи най-важното предимство - устройството не разсейва топлината а затопля директно желания обект.

На първо място, следва да се отбележи най-важното предимство - устройството не разсейва топлината а затопля директно желания обект. Излъчваната топлина не се абсорбира от въздуха, цялата енергия от устройството достига до нагряваните повърхности.

Хората, изпитали ефекта на тези устройства, хвалят инфрачервените нагреватели обяснявайки позицията си по следния начин: докато са се отоплявали с помоща на маслени радиатори за пример, те често са имали главоболие, но с инфрачервените нагреватели го е нямало и те са дишали свободно.

Също толкова популярни са инфрачервените нагреватели монтирани на таван. Това ново поколение инфрачервени нагреватели се явяват абсолютната алтернатива на традиционните електрически нагреватели. Те са прикрепени към тавана чрез монтаж и стоят перфектно във всеки интериор.

Тези нагреватели са правилният избор за тези, които имат домашни любимци, тъй като възможен контакт с нагревателя е напълно елиминирано.

Инфрачервените нагреватели често са използвани в оборудването на фоайета и ресторанти. А с появата на инфрачервени нагреватели за домакинството, и в частните домове.

А сега по-подробно за предимствата на инфрачервените нагреватели:

 • директно нагряване – няма топлозагуба от загряване на въздуха;
 • осигуряване на висока скорост на затопляне - 27 секунди след включване на нагревателя ще започне пренос на топлина;
 • инфрачервените нагреватели не изгарят кислорода в отопляемото помещение; тиха работа;
 • значителни икономии - рационално разпределение на температурата, намаляване на разходите от топлинни загуби.
 • Според експертни оценки - икономия на енергия до 50%;
 • зонирано отопление - отопление на специфични зони и обекти;
 • Няма циркулация на въздуха – няма запрашаване.
 • Освен това, инфрачервените нагреватели могат да бъдат инсталирани на улицата, вятърът не засяга тяхната работа; екологосъобразно отопление екологични;
 • инфрачервените нагреватели не излъчват вредни миризми, както и вероятността от отравяне и възпаление се намаляват до нула.
 • Научните изследвания показват, че инфрачервената радиация има положителен ефект върху тялото. Разбира се, ние говорим само за използването им на умерена мощност;
 • Лесни са за инсталиране;
 • Гъвкав избор на място за монтиране - на стената, върху стойка, на тавана.

Ако сравним традиционна отоплителна система и  използването на инфрачервено отопление, ще забележим значителна разлика в полза на инфрачервените нагреватели. В първия случай, въздухът се нагрява първо от тавана на помещението, и след това постепенно се придвижва надолу, разбира се при този процес е налична загуба на топлина. Що се отнася до инфрачервените отоплителни системи поради принципа им на работа и затопляне не се регистрира загуба на топлина

Инфрачервените нагреватели се характеризират с редица показатели за качество, поради което те заслужават вниманието на потребителите, тъй като предлагат отлично отопление и икономичен разход на енергия.

2
ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНОТО ОТОПЛЕНИЕ
Плаващи почивни домове