Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (328 words)

Храсторези – съвети при покупка

Храсторези – съвети при покупка

Храсторезите са изключително мощни машини, създадени за косене на гъсталаци, храсти, издънки и всякакви треви.

Храсторезите са изключително мощни машини, създадени за косене на гъсталаци, храсти, издънки и всякакви треви. Наличието на широка гама от аксесоари и принадлежности дават възможност с една и съща машина да се коси трева, да се режат храсти и вдървесинени издънки. Машините от този вид са оборудвани с по-дълги предавателни валове, за да имат по-голям работен обхват. Особено подходящи са за тежка и продължителна работа, както и за работа на пресечени терени и труднодостъпни места, и за довършителни работи. Употребават се в овощни градини за почистване около дърветата, лозя, почистване на банкети и др.

При покупка на храсторез е добре да знаете някои неща, които ще Ви помогнат да направите правилен избор:

  1. Колкото по-голяма е мощността и въртящият момент на храстореза, толкова е по-голяма ефективността на работа.
  2. Задължително е храсторезите да са оборудвани с ергономичен самар, който дава по-голям комфорт при работа като разпределя равномерно тежестта на машината.
  3. Ергономичната ръкохватка е също важен елемент, с който е добре да се съобразим, като тя трябва да е разположена под ъгъл спрямо вала, за да не натоварва излишно гърба и китките на оператора.
  4. Разположението на командните елементи трябва да позволява управлението на двигателя с една ръка.
  5. За по удобно транспортиране и съхранение ръкохватката трябва да е сгъваема.
  6. Храсторезите от доказали се производители са с икономични двигатели, изхвърлят по-малко вредни емисии, с което замърсяват по-малко околната среда по време на работа.
  7. При интензивна употреба е добре машината да притежава система за лесно палене, която при различните марки храсторези има различно наименование, но най-общо казано представлява допълнително вградена пружина в стартера, която развърта коляновия вал и по този начин паленето става изключително лесно, без да се налага ударно издърпване на въжето.
  8. Големият набор от принадлежности, обуславя широкото приложение на храсторезите. Наличието на допълнителни приставки за различни дейности е голям плюс.
  9. Достъпните консумативи и резервни части, както и наличието на специализиран сервиз също са важен момент при избора.
1
Как да изберем фирма за изработка на сайт за хотел...
Икономично ли е да се отопляваме с конвектор?