Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (331 words)

Изучаване не немски език по време на една незабравима ваканция

Владеенето на чужд език е задължително при съвременния начин на живот. Без езикови познания се губи смисълът от огромните възможности, които светът днес ни дава

Владеенето на чужд език е задължително при съвременния начин на живот. Без езикови познания се губи смисълът от огромните възможности, които светът днес ни дава, като например: да пътуваме до всяка желана дестинация, да учим и работим, където изберем или просто да общуваме свободно с помоща на глобалната мрежа. Именно необходимостта да владеем поне един чужд език наложи езиковото обучение в училищата, като задължителна норма в учебната програма.

За да могат с лекота да научат един не лесен език, какъвто е немският език, за учениците се създоха все повече и все по-приятни методи и системи за езиково обучение. Студенината на класната стая, в която строг учител повтаря непонятни термини и граматически принципи е на път завинаги да остане в миналото и да отстъпи място на езиковото обучение под формата на забавление.

Такава забавна система за уроци по немски предлагат водещите лицензирани школи за езиково обучение като Логос София. Това, което те са измислили е насочено главно към учениците на възраст 12-16 години, като им дават рядката възможност да изучават немски език по време на екскурзионно летуване, което никога няма да забравят.

Тези млади хора имат възможност да изживеят една незабравима авантюра, като същевременно придобият знания, които ще им помогнат изключително много за едно бъдещо кариерно или академично развитие.

Основното, което получават учениците по време на езикова ваканция е: Опознаване на една чужда страна с нейните културни забележителности, бит и порядки, много нови запознанства и приятелства, приятни екскурзии и развлечения и най-вече – сертификат, който удостоверява тяхното ниво на владеене на езика, което може да им послужи, при кандидатстване в който и да е от престижните немски университети.

Учениците, участващи в една езикова ваканция биват настанявани в приемни семейства, които не само подпомагат учебния процес, прилагайки езика на практика, но и полагат родителски грижи за тези деца, което премахва най-големите страхове и притеснения на повечето родители.

 

1
Пъзели със снимка – оригинален подарък за всеки по...
6 начина за подобряване на локалното търсене и мар...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location