Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (431 words)

Какво не знаем за английския език

Живеем във време, в което възможностите ни са много повече от преди, успехите са много по-големи

Живеем във време, в което възможностите ни са много повече от преди, успехите са много по-големи, а мечтите – много по-високи и смели. За един амбициозен човек, който иска да граби с пълни шепи от света, е важно да има какво да предложи – интелект, знания и упоритост. Е, едно от тези неща, вероятно най-ключовото за днешния свят, това е познаването на английски език. Почти няма да срещнете човек, който да не го говори. Защо ли? Защото няма как да се реализира без него, това е просто немислимо в днешно време.

Използването на английски е навсякъде – от Западна Европа, през американските филми, статиите в интернет, та до музиката, която слушаме. И точно защото ни заобикаля, много хора го подценяват. Мислим си, че го знаем идеално и няма какво да ни затрудни, но всъщност текстовете на поп-песните далеч не представляват английския в чистата му форма. Научаването на английски език си е предизвикателство – точно както и всеки друг език.

Курсовете по този език са може би най-лесният и достъпен начин за изучаването му. Там има хора от всякакви възрасти – от малки деца до възрастни.
Интересно е да се проследи промяната на английския език през вековете, тъй като езикът, който изучаваме и говорим днес, не е този, който е възникнал в Шотландия преди толкова години. Той се опростява, така че да е достъпен и лесен за възможно най-много хора.

Английският език възниква в Шотландия, но когато Великобритания засилва своето колониално влияние, той се разпростира и пренася по почти целия познат тогава свят до такава степен, че започва да се използва като официален език за международно общуване – нещо, което и до днес не се е променило. Днес вече английският език е официален език на Европейския съюз и се преподава на всичките му граждани.

Разбира се, английският език има по-задълбочена история от това – преди време е имал диалекти, които ние днес наричаме староанглийски. Класифицира се сред западногерманските езици, които са част от добре познатото ни индоевропейско езиково семейство. Броят на хората, които говорят английски език е доста голям, но е едва на трето място в световната класация – след тези, които говорят испански и мандарин. Но днес единствено английският език се смята за „световен език”, наричан още лингва франка на модерното време. Основните промени в английския език настъпват именно от това, че е толкова разпространен – поема от културите по целия свят и така се развива. Привлекателен е с това, че е мелодичен, а граматиката му е доста „гъвкава” – не е затруднение за никого.

1
Хлориране на водата в басейна
Как да използвате GoDaddy за хостинг?