Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (393 words)

Каква е разликата между оралните и инжекционните стероиди

Каква е разликата между оралните и инжекционните стероиди

Синтетичните анаболи не са нищо повече от тестостерон, чиято молекула е изменена по химичен начин. Целта на промяната е неговото действие да стане ефективно.

Синтетичните анаболи не са нищо повече от тестостерон, чиято молекула е изменена по химичен начин. Целта на промяната е неговото действие да стане ефективно.

Когато този хормон не е изменен и се приеме под формата на хапчета, черният дроб го усвоява веднага. Това не позволява на тестостерона да стигне до мускулите. 98% от приетия неизменен тестостерон бива унищожен и става инертен, когато се приеме за първи път и премине през черния дроб.

При лечебното инжекционно приемане на неизменен тестостерон той достига до мускула, преди да бъде обработен от черния дроб, но отново се унищожава от него при 98% от случаите при първото му приемане.

Преди да приеме инертна форма, стероидът трябва да премине през кръвния поток много пъти, за да може употребата му да доведе до желания резултат. При оралните анаболи и стероиди от Anabolni.com това се постига, като към мястото на тестостеронната молекула, познато като 17 алфа позиция, се добавят група елементи от алкилната група. По този начин стероидите преминават през черния дроб редица пъти, преди да се превърнат в инертни. А това позволява по-голяма част от приетото количество да стигне до мускулите, което да доведе до желаните резултати.

Не е тайна, че употребата на стероиди кара черния дроб да функционира по-усърдно, особено когато стероидите се приемат орално. Повечето анаболни стероиди са видоизменени така, че да не увреждат черния дроб, което пък се отразява на тяхното по-слабо действие.

Анаболните стероиди за инжектиране са по-предпочитани, тъй като влиянието им върху черния дроб не е така жестоко. Някои инжекционнни стероиди като винстрол и станозол, които се произвеждат и в орално ефективна форма могат да се сравнят с оралните анаболи и постигат същите ефекти като тях.

Анаболите предназначени за инжектиране основно представляват тестостеронни естери. Естерът е съединение, което се получава от комбинацията между киселина и алкохол. Естерификацията на тестостерона го прави ефективен дори когато премине през кръвообращението само веднъж, преди да бъде усвоен от черния дроб. Повечето тестостеронни естери, инжектирани мускулно са по-дълго активни и по-сигурни от анаболните стероиди приемани орално, които имат алкилна група на 17 алфа позиция.

Съществуват няколко тестостеронни естера – Methenolone Acetate и тестостерон ундеканоат, които е възможно да бъдат приемани под формата на хапчета и имат по-лека токсичност върху черния дроб от останалите орални анаболи.

 

3
Коли под наем в Слънчев бряг
Избор на зимни обувки