Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (431 words)

Паркинг скобите са добро защитно средство за всяко едно паркомясто

В съвременните градове уличния трафик става все по-динамичен и натоварен.

В съвременните градове уличния трафик става все по-динамичен и натоварен. Един от най-големите проблеми за всяка градска управа е регулирането на пътникопотока в големия град и създаване на условия за да се избегнат големи задръствания. Както службите, така и гражданите, които проявяват разбиране, заедно се стремят да намерят общо решение на проблема. Днес навсякъде около нас има огромни колони автомобили и вече е трудно да се говори за така наречения „час-пик” от недалечното минало. Покрай големите задръствания се отключва друг наболял проблем и той е свързан с паркирането на автомобили. Да намери свободно място за паркиране в центъра на града за всеки водач е почти като да удари „шестица” от тотото. Въпреки многото наредби и нормативни актове за уличното движение, в градовете масово се наблюдава неспазване им. Много водачи паркират буквално където счетат за необходимо – тротоарите отдавна не са място за пешеходци, по детските площадки и градинки масово се наблюдават паркирали автомобили. Най-ценни са паркоместата пред домовете на хората, така че когато се върнат от работа да могат спокойно да паркират личния си автомобил. Но и това не спира недисциплинирани и нахални шофьори, които паркират колите си дори и на тези паркоместа.

Затова все-повече се налагат и използват така наречените паркинг скоби. Те са предназначени да ограничат достъпа до едно паркомясто, на което има право да паркира само определен собственик на автомобил. През последните години особено се разпространиха механичните паркинг скоби, които са боядисани в ярко оранжев цвят и се заключват с катинар. Когато минаваме край паркингите на жилищни кооперации, често пъти виждаме редици от такива паркинг скоби. Те обаче са по-трудни за манипулиране и обслужване. Водачът трябва да излезе от колата си, да отключи скобата и след това да паркира, а когато потегля, отново да я заключи. Напоследък набират популярност електронните паркинг скоби - http://www.sanel99.com/index_b.html. Те са доста ефективни, защото водачът на автомобила може дистанционно от тридесет метра да отключи и съответно заключи паркинг скобата. Подобни паркинг скоби намират приложение и когато трябва да се предотврати достъпа на неоторизирано лице до паркомясто пред офис, магазин или подстъпа към частен гараж.

Днес органите на реда във всеки голям град се борят с нарушителите на общинските наредби чрез използване на специфични паркинг скоби. При установяване на неправилно паркирал автомобил или на такъв, който е паркирал неоторизирано на определен паркинг, на водача се налага санкция във вид на глоба. За тази цел съответните служители на общината заедно с присъстващ полицай монтират на автомобилите нарушители специални блокиращи паркинг скоби. Така водачът е принуден да заплати наложената глоба, след което колата му се освобождава. 

1
Лесни стъпки за поставяне на локално LED осветлени...
(Правилният) избор на ламиниран паркет

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://authorbg.com/