Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (433 words)

Нови и нови пластмасови опаковки навлизат на пазара

Революцията в бита продължава – нови и нови пластмасови опаковки се появяват на пазара и неусетно го завладяват.

Революцията в бита продължава – нови и нови пластмасови опаковки се появяват на пазара и неусетно го завладяват. Само като пример могат да послужат едно- и двулитровите опаковки за бира (защото какво друго са бутилките?!). Някога изглеждаше немислимо, че професионалните биролюбци ще се навият да пият бира от пластмасови опаковки. Друго си е да подрънкват шишетата или разните му там кенове да изглеждат като внос от Луната. Друго, друго, ама се оказа, че не е точно така. Оказа се, че новите опаковки за бира хем са по-евтини, хем не подрънкват издайнически, да кресне жена ти: пак ли за бира си тръгнал?! А и нито вкуса променят (каквито слухове се носеха в началото), нито трябва да търсиш къде приемат амбалаж. Отговорът е: никъде! Никъде не приемат амбалаж, а щом е така, по-добре бирата да е в пластмасови опаковки, нищо не струват, просто ги изхвърляш. И тук вече проблемът става общински, защото разделното събиране на боклук е онази пресечена точка, която ще успокои страстите – ако е по-удобно за производители и консуматори, нека всичко се продава в пластмасови опаковки, стига те прилежно да се събират и да се предават за рециклиране. Въпрос на гражданска съвест, но и на контрол, на пропаганда, на вложени средства и на целенасочена държавна политика. Иначе, лесно е да заклеймяваш всички такива опаковки, докато си сипваш бира от двулитровата бутилка, която накрай изхвърляш през прозореца, за да можеш да продължиш със заклеймяването – я, вижте колко е мръсно от проклетите пластмасови опаковки!

Друг добър пример за успешното навлизане на нови и нови видове пластмасови опаковки са готовите храни. Все повече хора нямат време в делничните дни да приготвят храна. Добър изход за тях са многобройните закусвални, както и големите вериги магазини за хранителни стоки, които предлагат все по-разнообразна храна – като се започне от руски салати и снежанки, от кьопоолу и зелево-морковени салати, и се стигне до лазаня и мусака, до лозови сарми и картофени кюфтета, всички тези вкусотии не могат да бъдат пренесени до дома ви, ако не съществуваха различните по обем пластмасови опаковки. Именно те позволяват различните съчетания, един иска да яде мусаката си със снежанка, друг – със зелева салата, трети иска със зелевата си салата да вземе тройка кебапчета, а не мусака. Само добрите пластмасови опаковки следват безкрайните желания на клиентите и успяват да пренесат до дома ви още топли вкусните ястия.

Каквото и да си говорим, всеки ден все нови и нови пластмасови опаковки завладяват пазара - http://omegaplast.net , особено когато става въпрос за хранителни стоки.  

 

1
Преместване на мебели в страната
Какво представляват сватбените агенции