Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (419 words)

Голямата награда е кутия шоколадови бонбони

Представяте ли си подобна обява за конкурс: “Голямата награда е кутия шоколадови бонбони”.

Представяте ли си подобна обява за конкурс: “Голямата награда е кутия шоколадови бонбони”. Кой би участвал в подобно нещо? Що за сиромашко съревнование, що за мизерабълна награда?

Е, да, в днешно време така звучи, след като всеки има възможността да купи на безценица кутия шоколадови бонбони и да я занесе на болния си братовчед, на рождения ден на съседското дете, на намерилата и върналата ви портфейла старица от съседния вход.

А някога не е било така – да подариш кутия шоколадови бонбони е било по силите единствено на краля, на банкера, на едрия феодал. Но пък и само неколцина са имали възможността да опитат подобни вкусотии. Децата на краля, децата на банкера, децата на едрия феодал...

Нещата се променят, но какво е в днешно време една кутия шоколадови бонбони? Нищо. Едно голямо нищо.

Освен ако...

Ако какво?

Освен ако подарените шоколадови бонбони не са...

Какво не са?

Дори не смея и да си го помисля, но знам, че съществува такава възможност.

Каква възможност?

Да се поръчат ръчно изработени шоколадови бонбони. Кутията също може да е поръчана и изработена от шоколад, което отваря нови хиляди възможности.

В такъв случай се променят параметрите на конкурса и той вече звучи примамливо, та нали не е уточнено нито колко голяма ще е кутията бонбони, нито те колко ще се вкусни, колко неповторими, колко изненадващо окуражителни за победителя в конкурса.

Ето как един на пръв поглед дребен детайл – поръчката и изработката – променя тотално всичко. Кутия шоколадови бонбони вече не звучи тривиално, а загадъчно и пълно със смисъл. Вече не звучи като награда от конкурс, организиран от сиромахо мили, а като награда – венец на сладостта в устата на победителя. Какви ли нечовешки и постоянни усилия трябва да положиш, каква ли подготовка трябва да извършиш, за да се явиш на подобен конкурс с една-единствена награда (една-единствена, но каква!) – кутия ръчно изработени шоколадови бонбони.

Освен всичко друго подобна награда съчетава в себе си материалното с духовното. Тя е нещо скъпо и ценно като материал, изработка и себестойност, но същевременно е и продукт на човешкото въображение, полет на духа му (нещо като – “толкова е вкусно, та чак не е храна, а висша и цялостна наслада”), възвишена симфония на сетивата, съчетаваща земност и извисяване, виталност и опит за издигане над всекидневното.

Подобна награда би могла да се нарече и “истината за ръчно изработените шоколадови бонбони”, която сме длъжни да разпространим и да направим достояние на широките народни маси - http://shop.darkandmilk.com/bonbon-chocolate-chocolat-shokolad-darkandmilk/bonbon-chocolate-chocolat-shokolad-darkandmilk-box

 

1
Съхраняване на фактури
Какво трябва да знаем за консултантските услуги?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location