Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (618 words)

Какво трябва да знаем, когато избираме букети цветя

rozi

Какво трябва да знаем, когато избираме букети цветя? Нека да разкрием тайната.

Така например, розите са подходящи за всякакви поводи и букети рози могат да бъдат подарени на различни хора. Бял букет се поднася на булките като знак за чистота и невинност, а червените рози изразяват любов и страст.

Хризантемите се подаряват в знак на признателност и приятелство. Червените хризантеми ще ви помогнат да изразите любовта, белите хризантеми - чистотата на мислите, жълтите говорят за проявата на нежност на чувствата.Прието е да се подаряват букети с цветя на всеки, а цветя в саксии само на близки хора.

Лалетата са цветя на радост и щастие, те могат да бъдат подарени на когото пожелаете. У нас лалетата се подаряват най-вече на 8 март, защото са символ на пролетта. Цветът на лалетата няма значение. Сред всички букети цветя те са най-универсалните.

Лилиите са подходящи за булката като израз на чистота и невинност. Сватбеният букет е обикновено в бяло.Герберите изглеждат много привлекателни и могат да бъдат подарени на момиче като знак на внимание и като израз на нежни чувства.

Подарените букети цветя са не само проява на красота, но и начин да изразите чувствата си по един много елегантен начин. Езикът на цветята ще ви помогне да съставите букет, който носи определено значение и с негова помощ да ви разкаже за любовта си към семейството си или да признаете любовта си на най-важния за вас човек. Такъв подарък няма да остави безразлична нито една жена.

Съвети за поднасяне на букети цветя

Винаги е важно да се вземе предвид възрастта, пола, поводът. Смята се, че кръглите букети с цветя са по-подходящи за жените, а удължените за мъжете.

Когато сами събирате букет, по-добре е да не използвате повече от три нюанса, в противен случай цялостният вид може да се окаже претенциозен и безвкусен.

Понякога обикновен букет от диви цветя изглежда много по-красив от смесица от скъпи цветя, украсени с богата украса. Изберете композицията, която според вас най-добре подхожда на човека.

Не претоварвайте букета със зеленина: това може да отклони вниманието от основните акценти. Също така, не прекалявайте с луксозните опаковки.

Лалетата трябва да се избират с плътни листа, неотворени пъпки и непокътната основа - тогава те ще стоят възможно най-дълго.

Когато купувате гербери, достатъчно е просто да ги разклатите - застоялите растения веднага започват да хвърлят венчелистчетата си.

При лилиите пъпките трябва да имат зеленикави оттенъци, пожълтелият цвят показва, че това цвете вече няма да цъфти. Наличието на червен прашец също говори, че цветята не са свежи.

Гардения / Gardenia jasminoides

Един-единствен цвят гардения е в състояние да ароматизира нежно цяла стая и именно това качество прави растението незабравимо. Известни са около 60 вида, наречени на американския ботаник Александър Гардън (Garden), и са донесени от Китай в Европа през 1754 г. Гардениите са нежни вечнозелени храсти, които са високо ценени заради прекрасните им ароматни, кадифено-бели цветове и тъмнозелени, лъскави, овални листа. Гледат се доста трудно и много често пъпките им окапват, преди да разцъфтят. Това най-често се дължи на промяна в температурата след пренасянето от оранжерията на сух въздух в дома или при излагане на въздушно течение. Често върховете почерняват и листата също окапват.

За да избегнете това, поддържайте постоянна влажност на почвата, без да допуснете пълното й пресушаване, но избягвайте и подгизване. На височина храстчето достига 1,2 м, като израства с около 15 см на година. В домашни условия най-често се гледат два вида: китайската Гардения ясминоидес (G. jasminoides) с по-дребни листа и цветове от онези, които цветарите използват за букетите, но по-пригодена за стайно отглеждане, и японската Гардения радиканс флориплена (G. гаdicans floriplena), която е миниатюрна и лесно се поддържа с височина до 40 см.

Размножават се чрез вкореняването на млади резници във вода. Пресаждат се само по необходимост, ако контейнерът отеснее.

2
Най-фин е пясъкът на плажовете в Гърция
Харамийската пещера - Достъп и Забележителности

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://authorbg.com/